ΚΟΡΙΝΘΙΑ: …Της ταλαιπωρίας για τους αγρότες! -…Ούτε μία μέρα καθυστέρηση!

Από το γραφείο τύπου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γ. Ψυχογιό αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Τη δυσμενή κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει μεγάλη μερίδα αγροτών, που εμφανίζεται στο σύστημα του ΕΦΚΑ, χωρίς ασφαλιστική ικανότητα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και άλλα δικαιώματα των ίδιων και των οικογενειών τους, στηλιτεύουν 43 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κορινθίας κ. Γ. Ψυχογιός, καταθέτοντας Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Συγκεκριμένα, μέσα σε τραγικές συνθήκες με την πανδημία να συνεχίζεται, την ακρίβεια να καλπάζει και τις υποχρεώσεις των νοικοκυριών  να έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, οποιαδήποτε, έστω και μια μέρα καθυστέρηση, αυτομάτως συνεπάγεται επιβολή προσαύξησης από το σύστημα του ΕΦΚΑ.

Στην περίπτωση μάλιστα που τον επόμενο μήνα οι αγρότες πληρώσουν την κανονική εισφορά τους, με βάση την κατηγορία που έχουν επιλέξει, χωρίς το πρόστιμο τότε πάλι αυτομάτως η οφειλή καταλήγει στο ΚΕΑΟ, με αποτέλεσμα την απένταξη αυτών από το σύστημα και την απώλεια της ασφαλιστικής τους κάλυψης.

Και στην Κορινθία έχουμε ενημέρωση και μεγάλες διαμαρτυρίες για το πολύ σοβαρό αυτό πρόβλημα, που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί όπως επιβάλλει η στοιχειώδης στήριξη του κλάδου που πλήττεται από το τεράστιο κόστος παραγωγής, τις συνεχείς ζημιές και τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων αγροτών και κτηνοτρόφων…»

Συνηθίζουν …να κάνουν πως δεν βλέπουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης ακόμα και αν οι αποφάσεις είναι κατά του τόπου τους

ΣΣ. Οι Κορίνθιοι βουλευτές της κυβέρνησης (οι δύο μάλιστα υφυπουργοί) …είναι μόνο για τις επισκέψεις στους αγρότες μας; Επι της ουσίας πόσο τους έχουν βοηθήσει στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν; Πλησιάζουν οι εκλογές…

Κ.Ν