ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Τι συζήτησε ο Νίκας με Παπακυριάκο και Φρούσιο…

Από την περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοινώνεται μεταξύ άλλων:

“Σειρά συναντήσεων με αυτοδιοικητικούς και άλλους φορείς της Κορινθίας είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την Τετάρτη 10 Ιουνίου, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στην Κόρινθο.

ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΜΕΑΣ

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, με τον οποίον συζήτησε, μεταξύ άλλων, προβλήματα που απασχολούν τον εν λόγω δήμο, καθώς επίσης και για έργα που θα υλοποιηθούν σε αυτόν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση διερευνήθηκε η μελέτη και ο τρόπος χρηματοδότησης συνδετήριου δρόμου από τη Νεμέα έως το Κιάτο, ενώ έγινε επίσης αναφορά στα έργα συντήρησης του οδικού δικτύου τα οποία θα υλοποιηθούν σύντομα, κι ακόμα στην αγροτική οδοποιία, σε αντιπλημμυρικά αλλά και αρδευτικά έργα, όπως επίσης και στην κατασκευή τουαλετών στο στάδιο της Αρχαίας Νεμέας.

Ακόμα, συζητήθηκαν τρόποι για την περαιτέρω ανάδειξη της περιοχής των αμπελώνων και των οινοποιείων σε διεθνές επίπεδο.

ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΕΛΟΥ – ΒΟΧΑΣ

Ακολούθησε συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον δήμαρχο Βέλου – Βόχας Αννίβα Παπακυριάκο, στην οποία μετείχαν και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Κορινθίας.

Στη συνάντηση αυτή εξετάστηκαν, η ολοκλήρωση του αλιευτικού καταφύγιου στο Βραχάτι, οι σχεδιαζόμενες αναπλάσεις σε Βέλο, Ζευγολατιό και Βραχάτι, οι δύο κόμβοι στην παλαιά εθνική οδό στο Ζευγολατιό και το Βραχάτι την κατασκευή των οποίων χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, η ανάπλαση της πλατείας στο Μπολάτι, τα αντιπλημμυρικά έργα σε όλο τον δήμο, όπως επίσης και τα αρδευτικά, αλλά και τα αντιδιαβρωτικά τα οποία επίσης χρηματοδοτεί η Περιφέρεια…”