ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Τους απαγόρευσαν την κυκλοφορία μετά τις 18:00! -Τι αναφέρει η ανακοίνωση των δύο δήμων…

“Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου εντάσσονται πλέον οι δήμοι Κορίνθίων και Νεμέας της Περιφερειακής Ενότητας Κορίνθίας”, ανέφερε μεταξύ άλλων την Παρασκευή ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς.

Στους δύο δήμους από το Σάββατο ισχύουν νέα μέτρα για τους πολίτες με ένα από αυτά η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών μετά τις 18:00 το απόγευμα!

Σχετική ανακοίνωση, για την άσχημη αυτή εξέλιξη έβγαλαν τόσο ο δήμος Κορινθίων όσο και ο δήμος Νεμέας!

Από το δήμο Κορινθίων ανακοινώνεται:

«Την ένταξη του Δήμου Κορινθίων στις περιοχές αυξημένης επιτήρησης  (επίπεδο Κόκκινο) ανακοίνωσε την Παρασκευή η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ο δήμος μας ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ  η πόλη της Κορίνθου από το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου και για 10 ημέρες ( έως την 1η Μαρτίου 2021) θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τα μέτρα που ορίζει ένταξη στην «κόκκινη ζώνη”.

Τα μέτρα αυτά είναι:

1ο. Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί

2ο. Η μετακίνηση από και προς το δήμο Κορινθίων δεν επιτρέπεται με εξαίρεση λόγους υγείας και εργασίας.

3ο.Λειτουργούν δια ζώσης όλα τα σχολεία πλην των λυκείων τα οποία θα λειτουργήσουν με τηλε-εκπαίδευση

3ο. Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.

4ο. Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο της παράδοσης click away. Στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία γίνεται με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού. Τα καταστήματα κλείνουν στις 5 το απόγευμα.

5ο. Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ λειτουργούν κανονικά με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Για την λειτουργία των αθλητικών χώρων θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος καλεί και παρακαλεί όλους τους πολίτες να επιδείξουν αυτήν την περίοδο αυξημένο αίσθημα ευθύνης. Να τηρήσουν απαρέγκλητα όλα τα υγειονομικά μέτρα, όλα τα μέτρα ατομικής τους προστασίας καθώς επίσης και να ενημερώσουν άμεσα το γιατρό,  τις υγειονομικές αρχές και τους ανθρώπους που έχουν έρθει σε επαφή,  εάν νοσήσουν.

Μόνο έτσι θα βγούμε γρήγορα από την αυξημένη επιτήρηση.  Μόνο έτσι θα επιστρέψουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην κανονικότητά μας.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση».

Από το δήμο Νεμέας ανακοινώνεται:

«Στο δήμο Νεμέας , σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας μέχρι το Σάββατο το πρωί 20/2 καταγράφονται ΜΟΝΟ 2 θετικά στον κορονοϊό κρούσματα και αυτά ήδη διανύουν κατάσταση καραντίνας εδώ και αρκετές μέρες μέσα στο πλαίσιο των 14 ημερών που προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο. Η καραντίνα ισχύει και για τις επαφές τους που ο αριθμός τους ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΑ τις 9.

Για πολλούς που επιζητούν άμεση ενημέρωση σχεδόν καθημερινά κατανοώ τις ανησυχίες τους αλλά τονίζω γι’ άλλη μια φορά πως ούτε οι Δήμαρχοι έχουν ενημέρωση παρ’όλο που επανειλημμένα το έχουμε ζητήσει.

Για κάποιους που βιάστηκαν να καταλογίσουν ευθύνες ,όπως κάνουν πάντα, κατανοώ  «τους σκοπούς τους» μέσα στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης γνώμης, άποψης και «υγιούς» πολιτικής κριτικής.

Όλα αυτά όμως δεν σηματοδοτούν ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ χαλάρωσης ,αντιθέτως πρέπει όλοι να ακολουθήσουμε το θεσμικό πλαίσιο που επιβλήθηκε στο Δήμο μας ,τουλάχιστον όπως είμαστε υποχρεωμένοι μέχρι ν ‘ αλλάξει κάτι.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για 10 μέρες ισχύουν τα παρακάτω μέτρα:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.
  • Τηλε-εκπαίδευση για τα Λύκεια και δια ζώσης λειτουργία εκπαίδευσης σε όλες τις υπόλοιπες βαθμίδες.
  • Χώροι λατρείας: Πραγματοποίηση λειτουργιών σε χώρους λατρείας με ανώτατο όριο τα 9 άτομα.
  • Λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο clickawayκαι καταστημάτων ένδυσης , υπόδησης ,βιβλιοπωλείων ,κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης με προκαθορισμένο ραντεβού (clickinashop) και με ένα άτομο ανά 25 τ.μ.
  • Κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές».