ΚΟΡΙΝΘΙΑ: …Τους βρήκαν! Αθίγγανοι είχαν ρημάξει στις κλοπές τις περιοχές Κορίνθου, Λουτρακίου, Κεχριές, Αθίκια, Πιτσά και Ροζενά…

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες της korinthiannews.gr οι αστυνομικοί της ασφάλειας Κορίνθου βρήκαν ποιοι κρύβονταν πίσω από τις κλοπές (και τις απόπειρες) στην Κόρινθο, το Λουτράκι, τις Κεχριές, τα Αθίκια, τα Πιτσά και τα Ροζενά.

Πρόκειται για αθίγγανους από την Αθήνα που “κατέβαιναν” στην Κορινθία …και προκαλούσαν πονοκέφαλο στα θύματα.

Πρόκειται όμως για εξιχνίαση και όχι για συλλήψεις…

Σε αστυνομικό δελτίο τύπου αναφέρεται:

«Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, οκτώ περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δύο ημεδαποί, ηλικίας 41 και 44 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 23.8.2021 έως και την 11.9.2021, μετέβαιναν από την Αττική στην Κορινθία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών, χρησιμοποιώντας όχημα, το οποίο είχε μισθωθεί από 34χρονη ημεδαπή και τους το είχε παραχωρήσει για τον σκοπό αυτό.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι ανωτέρω δράστες είχαν διαπράξει, συνολικά, πέντε περιπτώσεις κλοπών- διαρρήξεων και τρεις περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οικίες.

Από την παραπάνω εγκληματική του δράση είχε αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρήματα, χρυσαφικά, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ηλεκτρικά εργαλεία, ηλεκτρονικές συσκευές κ.ά., η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά το ποσό των -30.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου».

Κ.Ν