ΚΟΡΙΝΘΟΣ: …Έπεσε και το τελευταίο εμπόδιο! -Επεκτείνεται ο παραλιακός πεζόδρομος -Αναβαθμίζεται και άλλο η παραλία- Επιθυμία πολλών ετών των κατοίκων- Ο δήμαρχος …το πήρε πάνω του!

Το παρακάτω έργο αδιαμφισβήτητα φέρνει την υπογραφή της δημοτικής αρχής και του δημάρχου Β. Νανόπουλου

Ενοποιείται το παραλιακό μέτωπο Καλάμια – Κεραμιδάκι!

Το ακίνητο που ήταν το τελευταίο εμπόδιο για την ενοποίηση …έπεσε!

Αναβαθμίζεται και άλλο η εν λόγω παραλία που ήταν το πάγιο αίτημα των κατοίκων!

Από εκεί που τα Καλάμια, η ωραιότερη παραλία της Κορίνθου, που ΠΡΙΝ τη σημερινή δημοτική αρχή ΔΕΝ διέθετε ούτε γαλάζια σημαία, τώρα διαθέτει γαλάζια σημαία, φωτα led καθώς έχουν γίνει και ένα σωρό εργασίες αναβάθμισής της.

Ετοιμάζονται σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μας και επενδύσεις 2 ξενοδοχειακών μονάδων

Από το δήμο Κορινθίων ανακοινώνεται:

«Με την πτώση του τελευταίου εμποδίου την Τρίτη το πρωί και την λύση στο «γόρδιο δεσμό» των διαδικασιών τους προηγούμενους μήνες , προχωρά η υλοποίηση της επέκτασης του παραλιακού πεζόδρομου στο Κεραμιδάκι.

Μια ακόμα δέσμευση της δημοτικής αρχής, γίνεται πράξη σε όφελος των Κορίνθιων πολιτών!

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος βρέθηκε στο σημείο, πλαισιωμένος από τους συνεργάτες του που εργάστηκαν για το αίσιο αποτέλεσμα, τις τεχνικές υπηρεσίες, τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Πούρο, τον κ.Νίκο Κουίνη και τον ειδικό συνεργάτη κ.Γιώργο Παπασταμόπουλο, την πολεοδομία και την αντιδήμαρχο κ.Κωνσταντίνα Κόλλια, τους δικηγόρους κ.κΑντώνη Κυριαζή και Έρρικα Καραμαλίκη, τον μελετητή κ.Κωνταντίνο Καπετανάκη και ευχαρίστησε θερμά την οικογένεια Ελένης και Παναγιώτη Κουτρουμπή που χάρις στην δική τους συναίνεση το έργο μπορεί πλέον να υλοποιηθεί απρόσκοπτα!

«Βρισκόμαστε στο Κεραμιδάκι και στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως ενοποιούμε το παραλιακό μέτωπο Καλάμια – Κεραμιδάκι,δίνουμε την δυνατότητα στους πολίτες να απολαύσουν την αναβαθμισμένη παραλία. Το ακίνητο που ήταν το τελευταίο εμπόδιο για την ενοποίηση, πέφτει. Ευχαριστώ τους ιδιοκτήτες, την Ελένη και τον Παναγιώτη Κουτρουμπή γιατί μας βοήθησαν να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα και συναίνεσαν για το κοινό καλό να προχωρήσουμε και να επεκτείνουμε τον παραλιακό πεζόδρομο έτσι όπως χρειάζεται προκειμένου να έχει την αξία που πρέπει η περιοχή. Έχω ήδη δώσει εντολή να τοποθετηθούν εδώ ομπρέλες, αποδυτήρια, ντουζιέρες ενώ ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση και η τοποθέτηση νέου φωτισμού για την ασφάλεια όλων. Ήταν μια επιθυμία πολλών ετών των κατοίκων και σήμερα γίνεται πράξη. Ευχαριστώ επίσης όλους τους συνεργάτες μου και τις υπηρεσίες που εργάστηκαν για να μπορέσουμε να αποδώσουμε στους κατοίκους την παραλία αναβαθμισμένη» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων.

«Ευχαριστούμε τον δήμαρχο για το έργο που θα αναδείξει την περιοχή μας» ανέφερε η κ.ΕλένηΚουτρουμπή ενώ ο κ. Παναγιώτης Κουτρουμπής έκανε λόγο για ένα έργο «σφραγίδα»της δημοτικής αρχής!«Ολοκληρώνεται η πρόσβαση στην παραλία μας που μέχρι σήμερα ήταν αδύνατη. Το έργο αυτό είναι η σφραγίδα της δημοτικής αρχής και το αποτύπωμα της ικανότητας του δημάρχου. Λέμε ναι σε ότι καλυτερεύει την ποιότητα ζωής μας και λέμε μπράβο στον δήμαρχο και σε όσους συνετέλεσαν»

«Θυμάμαι τον Σεπτέμβριο του 2021 όταν δώσαμε στον δήμαρχο την ολοκληρωμένη πρόταση για το Κεραμιδάκι και μας είπε να προχωρήσουμε. Χρειάστηκε μεγάλος αγώνας σε επίπεδο διαδικασιών αφού δεν υπήρχαν πράξεις εφαρμογής για το σημείο, το σχέδιο ήταν από το 1989, όμως τα καταφέραμε! Η υπηρεσία με γοργούς ρυθμούς προχώρησε στις διαδικασίες και τους διιοκτήτες που συναίνεσαν. Η ανάπλαση προχωράει» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνα Κόλλια.

«Να ευχαριστήσω την οικογένεια Κουτρουμπή που συνέβαλε στην υλοποίηση του έργου αυτού. Δίνω συγχαρητήρια στον Δήμαρχο γιατί είμαστε στο 2023 και βρίσκουμε εμπόδια 100 χρόνων πίσω,! Με την προσωπική συμβολή του τα προβλήματα λύθηκαν και το όραμα ενοποίησης του παραλιακού μετώπου γίνεται πραγματικότητα» σημείωσε ο δικηγόρος και Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ.Αντώνης Κυριαζής.

«Ένα μεγάλο έργο εξελλίσσεται και εκτελείται. Το σημαντικότερο είναι ότι η οικογένεια Κουτρουμπή επιβεβαιώνει ότι η δημοτική αρχή λειτουργεί, έχει δεσμευτεί για τα έργα και τα προχωρά. Οι Κορίνθιοι θα απολαύσουν το παραλιακό μέτωπο όπως θα εξελιχθεί στο μέλλον» ανέφερε από πλευράς της η δικηγόρος κ.ΈρρικαΚαραμαλίκη.« Η τεχνική υπηρεσία μελέτησε και ενέταξε το έργο ώστε να αναπλαστεί συνολικά η παραλία. Το πρόγραμμα προχωρά παρ όλα τα εμπόδια και σύντομα θα αποδοθεί στους κατοίκους, στους λουόμενους, τους περιπατητές» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Γιώργος Πούρος.

Το έργο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ολοκληρώνεται στις επόμενες εβδομάδες. Παράλληλα, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η τελική έγκριση παραχώρησης των μπαζωμάτων του Αγίου Νικολάου στο Δήμο. «Είμαστε και εκεί έτοιμοι να υλοποιήσουμε ένα σχέδιο που θα αποδώσει στους πολίτες έναν πολυχώρο ξεκούρασης, ψυχαγωγίας και δραστηριότητας. Δεσμευτήκαμε η Κόρινθος να στρέψει το βλέμμα της στην θάλασσα και με συνέπεια κάνουμε την δέσμευση μας αυτή, πράξη» κατέληξε ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος”.

Κ.Ν