ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής των Μυροφόρων…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Την Κυριακή, 16 Μαΐου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο. Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν οι Ιερείς του Ι. Ναού και ο Πρωτοδιάκονος της Ι. Μητροπόλεως μας π. Δαμασκηνός Γεννηματάς.

Λίγο πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στην εορτή των εορτών, την Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, τόνισε ότι, κάθε Κυριακή του έτους και σε κάθε Θ. Λειτουργία εορτάζουμε την Ανάσταση και οφείλουμε να Την τιμούμε συμμετέχοντες στο Ι. Μυστήριο της Θ. Ευχαριστίας. Η συμμετοχή μας αυτή αποτελεί και την λήψη «του εμβολίου» της αθανασίας, δηλαδή του Σώματος και του Αίματος του Χριστού.

Στην συνέχεια ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή της Κυριακής των Μυροφόρων. Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός λαμβάνοντας το ανθρώπινο σώμα το εξαγίασε και από «φυλακή» της ψυχής το μετέτρεψε σε «ναό» του Αγίου Πνεύματος. Εξ αυτής της Θεϊκής ενέργειας οι άνθρωποι αναλάβαμε την υποχρέωση να προσέχουμε το σώμα μας, να το φροντίζουμε και να μην το βλάπτουμε, καθώς δεν μας ανήκει, άλλα αποτελεί δωρεά του Χριστού.

Επιπρόσθετη οφειλή μας αποτελεί η ένδειξη τιμής στα σώματα των κεκοιμημένων αδελφών μας, η φροντίδα της κηδείας τους, σύμφωνα με την παράδοση της Εκκλησίας μας, όπως ακριβώς έπραξαν και οι τιμώμενοι άγιοι Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας, Νικόδημος ο νυκτερινός μαθητής και οι Μυροφόρες Γυναίκες, που χωρίς την παραμικρή αίσθηση φόβου, με θάρρος και τόλμη πρωτόγνωρη, αιτήθηκαν από τους Ρωμαίους το σώμα του Χριστού για να το ενταφιάσουν με τις απαιτούμενες από την πίστη τους τιμές.

Ας έχουμε όλοι την χάρη και την ευλογία των Αγίων Μυροφόρων…»