ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Αναφορά στην δωρήτρια του Ι. Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιωνίας…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Την Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2024, ο Βοηθός Επίσκοπος και Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας άγιος Κεγχρεών κ. Αγάπιος λειτούργησε στον Ι. Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιωνίας (Συνοικισμού) Κορίνθου μαζί με τους Αιδεσ. π. Ιωάννη Δελημπαλτά, π. Αθανάσιο Κοντογιάννη, π. Δημήτριο Στεργιόπουλο και τον Διάκονο π. Χρήστο Χίλια.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα τονίζοντας την πίστη της Χαναναίας, που δοκιμάσθηκε αλλ᾿ έμεινε ακλόνητη, την ομολογία της, αν και ειδωλολάτρισσα, περί του προσώπου του Ιησού

Ο Θεοφιλέστατος έκανε και μια μικρή αναφορά στην δωρήτρια του Ι. Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιωνίας μακαριστής Μαριάμ (κατά κόσμον Αρετής Πεσκεσίδου) Μοναχής με την προσφορά της οποίας διαμορφώθηκε ο αύλειος χώρος του εν λόγω Ι. Ναού και προχώρησε σε ικανό βαθμό η αγιογράφησή του, μεταφέροντας και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου στο εκκλησίασμα ως και την «καλή ανάπαυση» της ευεργέτιδος του Ι. Ναού Μαριάμ Μοναχής.

Ευθύς αμέσως το πέρας της Θ. Λειτουργίας ετέλεσε το Ι. Μνημόσυνο της ως άνω Μοναχής και ως και του αοιδίμου Αρχιμανδρίτου Ματθία ευχόμενος να είναι η μνήμη τους αιωνία…»