ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Β. Νανόπουλος: “Το ηλεκτρονικό μουσείο θα προσφέρει στην επισκεψιμότητα της περιοχής”

Από το συνδυασμό του δημάρχου Κορινθίων Β. Νανόπουλου αναφέρεται: «Ο Δήμος Κορινθίων συμβάλει στην ανάδειξη και προστασία της ανασκαφής της Τενέας

Την δέσμευσή του ο Δήμος Κορινθίων να συνδράμει για την κάλυψη και προστασία των αρχαιολογικών ευρημάτων στην ανασκαφή της Τενέας, απηύθυνε στην  Αρχαιολόγο και Επίτιμη Γενική Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς – φορέα που έχει την ευθύνη της ανασκαφής- ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος κατά την επίσκεψή του στο χώρο το Σάββατο 12 Οκτωβρίου .

Προχθές εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο η σχετική δαπάνη .

Η επίσκεψη έγινε με αφορμή τη λήξη των ανασκαφικών εργασιών και η παραπάνω δέσμευση δεν ήταν η μοναδική που δόθηκε. Η δρ. Έλενα Κόρκα υπενθύμισε στον Δήμαρχο την πρόταση του που είχε απευθύνει προεκλογικά παριστάμενος στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίταςγια δημιουργία “Ηλεκτρονικού Μουσείου” .

Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε για πλήρη υποστήριξη από το δήμο Κορινθίων  και σημείωσε πως το Ηλεκτρονικό Μουσείο θα προσφέρει τα μέγιστα στην προβολή των σημαντικών ευρημάτων αλλά και στην επισκεψιμότητα της περιοχής.

Για τα σπουδαία ευρήματα της ανασκαφής αναμένεται επίσημη ενημέρωση εκ του φορέα».