ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Για την αξιέπαινη δράση του αποδόθηκε, μετά θάνατον, η ύψιστη τιμή της μητρόπολης…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται: «Δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία τελέσθηκε την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονυσίου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεώς μας Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου. Τους αγίους Αρχιερείς πλαισίωσαν οι Ιερείς του Ι. Ναού, οι συνοδοί τους Κληρικοί και οι Διάκονοι.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας τελέσθηκε Ι. Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πνευματικών πατέρων του Σεβ. Ποιμενάρχου μας μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου και μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου Α΄ (Βέργη) του εκ Πουλίτσης Κορινθίας καταγομένου,ως και το 40νθήμερον μνημόσυνο του μακαριστού Ευαγγέλου Καλλίρη, Εκκλησιαστικού Επιτρόπου του Καθεδρικού Ι. Ναού του Απ. Παύλου Κορίνθου.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, φορώντας τα Ι. Άμφια του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου και φέροντας στο στήθος του τα Ι. Εγκόλπιακαι κρατώνταςτην Ποιμαντική Ράβδο, που του δώρισε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος κατά την εις ΕπίσκοπονΧειροτονίαν του, εμφανώς συγκινημένος,αναφέρθηκε στα έργα και την πολυσχιδή ποιμαντική δράση των αοιδίμων και κατά πάντα Χαρισματικών Πνευματικών Πατέρων του,καθώς και στην Εκκλησιαστική τους πορεία,κατά την διάρκεια της οποίας εργάστηκαν αόκνως και άκρως αγαπητικώς για τον Χριστό, την Εκκλησία,τον Λαό του Θεού και την Ελλάδα μας. Για αυτό και η απουσία τους, καίτοι πέρασαν τόσα χρόνια από την θανή τους, είναι αισθητή.

Φυσικά και δεν παρέλειψε να επισημάνει το ήθος και το έργο του μακαριστού Ευαγγέλου Καλλίρη, ο οποίος υπήρξε Εκκλησιαστικός Επίτροπος και εθελοντήςεπί σειρά ετών, τόσο στις φιλανθρωπικές και λειτουργικές δράσεις του Καθεδρικού Ι. Ναού του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, όσο και στις αντίστοιχες της Ι. Μητροπόλεώς μας,εργαζόμενος με ζήλο νύκτα και ημέρα.

Για αυτή την αξιέπαινη και παραδειγματική δράση του αποφασίσθηκε να του αποδοθεί, μετά θάνατον, η ύψιστη τιμή της Ι. Μητροπόλεώς μας, ο «Σταυρός του Απ. Παύλου».

Ας είναι αιωνία η μνήμη τους…».