ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Δεν αποφασίζει πλέον ο δήμαρχος για τα σχολεία λένε στο δήμο Κορινθίων -Στο Λουτράκι όμως αποφάσισε ο δήμαρχος!

Από το δήμο Κορινθίων ανακοινώνεται:

“ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η δικαιοδοσία του Δημάρχου, έτσι όπως αυτή προκύπτει από την ισχύουσα νομοθεσία, περί της λειτουργίας ή μη των σχολικών μονάδων, περαιώνεται στο χρονικό διάστημα των 3 ημερών (ΠΔ79/2017).

Το διάστημα αυτό συμπληρώθηκε την Τετάρτη και δεν δίδεται δυνατότητα παράτασης του. Υπενθυμίζουμε πως οι σχολικές μονάδες του δήμου Κορινθίων παρέμειναν με απόφαση Δημάρχου κλειστές,το τριήμερο 24-25-26 Ιανουαρίου 2022.

Η παράταση ή μη της διακοπής λειτουργίας των σχολείων μετά το τριήμερο, είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας”.

Από την άλλη σε ανακοίνωση από το δήμο Λουτρακίου-Π-ΑΓ.Θ αναφέρεται:

«Με γνώμονα την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας, των μαθητών και των εκπαιδευτικών και προκειμένου να αποκατασταθούν πλήρως τα προβλήματα που δημιουργεί ο παγετός στο οδικό δίκτυο, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης αποφασίζει την δίωρη παράταση της έναρξης των μαθημάτων σε όλες τις σχολικές μονάδες Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης, τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου, με ώρα προσέλευσης στις 10.00 π.μ., την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022.

Παρακαλούνται οι μαθήτριες και οι μαθητές που μετακινούνται με λεωφορεία για την προσέλευση τους στις σχολικές μονάδες, να βρίσκονται στις προκαθορισμένες στάσεις δύο ώρες αργότερα από την προσυμφωνηθείσα ώρα δρομολογίου».

ΣΣ. Οι δήμοι Κορινθίων και Λουτρακίου-Π-ΑΓ.Θ επλήγησαν από την κακοκαιρία! Στον ένα δήμο αποφασίζει ο δήμαρχος για τα σχολεία και στον άλλον όχι; Περίεργα πράγματα! …Τι δεν πάει καλά στις παραπάνω ανακοινώσεις;

Κ.Ν