ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Δεν θα παραστεί ο Ιερώνυμος…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Με την παρουσία όλων των Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως μας πραγματοποιήθηκε την  Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021, η 34ηΙερατική Σύναξη, στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, με την ευκαιρία των επερχομένων εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Ιδρυτού της τοπικής μας Εκκλησίας Αποστόλου Παύλου «ΙΕ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2021».

Της Ιερατικής Συνάξεως προηγήθηκε προσευχή και στην συνέχεια ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας και Βοηθός Επίσκοπος άγιος Κεγχρεών κ. Αγάπιος ομίλησε με θέμα: «Η Ιερατική μας ιδιότητα».

Στην συνέχεια ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας έλαβε τον λόγο και, αφού ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Πρωτοσύγκελλο για την εισήγησή του, έδωσε πρακτικές οδηγίες για την καλύτερη πραγματοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων «ΙΕ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2021» αποδίδοντας έτσι την τιμή, τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας στο «Πρώτο μετά τον Ένα Απόστολο Παύλο», προστάτη, έφορο της Ιεράς Μητροπόλεως μας και πολιούχο της ιστορικής Κορίνθου.

Ειδικότερα και για εφέτος οι εορταστικές Εκδηλώσεις, λόγω των εφαρμοζομένων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, αναγκαστικά θα είναι περιορισμένες, καθώς δεν θα πραγματοποιηθεί η Ι. Λιτάνευση της Εικόνος του Πολιούχου μας, καθώς επίσης δεν θα παραστεί και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος μετά των Συνοδικών Αρχιερέων.

Εκ προσώπου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και των Συνοδικών Αρχιερέων έχει ορισθεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. κ. Διονύσιος, να παραστεί, ώστε να συνεχιστεί ο Συνοδικός Πανηγυρικός χαρακτήρας του Εσπερινού της 28ης Ιουνίου…”.