ΚΟΡΙΝΘΟΣ: …Δεν παίζονται! Νανόπουλος και Πνευματικός “θυμήθηκαν” τους μετανάστες!

0

Απάντηση στον ΤΕΩΣ δήμαρχο Κορινθίων Α. Πνευματικό δίνει ο σημερινός δήμαρχος Κορινθίων Β. Νανόπουλος.

Μιλάει ο Πνευματικός για τη δομή μεταναστών στο κέντρο της Κορίνθου! …Ποιος; Ο Πνευματικός τη στιγμή που η κλειστή δομή δημιουργήθηκε επι θητείας δικής του. Επι θητείας του Πνευματικού μπήκαν οι πρώτοι μετανάστες στο ιστορικό 6ο Σύνταγμα Πεζικού με τους τρεις τότε Κορίνθιους βουλευτές της ΝΔ Δήμα, Κόλλια και Ταγαρά να παρακολουθούν και να …σφυρίζουν αδιάφορα!

Με το που ανέλαβε ο Νανόπουλος δήμαρχος τότε ήρθαν οι μετανάστες στην ανοιχτή δομή! Από ότι ακούμε όμως είχε “προετοιμαστεί” το κλίμα επι θητείας Πνευματικού!

Ο Νανόπουλος όμως (ως νέος δήμαρχος) ενώ, στην αρχή τουλάχιστον, έδειχνε να τον απασχολεί το θέμα της ανοιχτής δομής, στο τέλος …δεν ασχολήθηκε!

Έκανε και ο Νανόπουλος ότι έκαναν και οι σημερινοί Κορίνθιοι βουλευτές, Δήμας, Ταγαράς και Σούκουλη (…υποτίθεται της κυβέρνησης), …ότι δεν βλέπει! Αδιαφόρησε και ο ίδιος αν δίπλα από την ανοιχτή δομή υπάρχουν σπίτια και ο κάθε μετανάστης μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος, αφού η πόρτα (στη δομή) είναι ΑΝΟΙΚΤΗ!

Τι έκανε ο Νανόπουλος ενώ ήταν δήμαρχος και μπήκαν οι πρώτοι μετανάστες στην ανοιχτή δομή;

-Πήγε να βάλει τα απορριμματοφόρα του δήμου μπροστά στην πόρτα της ανοιχτής δομής για να διαμαρτυρηθεί; …Μάλλον όχι!

-Τα “έχωσε” στην κυβέρνηση και στους Κορίνθιους βουλευτές; …Μάλλον όχι!

-Συνέχιζε να αντιδρά και να πιέζει ΕΝΤΟΝΑ στο να κλείσει τουλάχιστον η ανοικτή δομή που φιλοξένησε τους πρώτους μετανάστες όταν ο Νανόπουλος ήταν δήμαρχος; …Μάλλον όχι!

…Τι από όλα έκανε ο Νανόπουλος! Για το λόγο αυτό ούτε ο Νανόπουλος ούτε ο Πνευματικός δικαιούνται να μιλούν για το τι συμβαίνει στο κέντρο μεταναστών στην Κόρινθο.

Παρακάτω δείτε και την απάντηση του Νανόπουλου στον Πνευματικό!

Από τον δήμαρχο Κορινθίων Β. Νανόπουλο αναφέρεται σε επιστολή του:

«Ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης δεν θα περίμενε κανείς πως θα ήταν το ζητούμενο για τον κ.Πνευματικό, ειδικά όταν πρόκειται για ένα τέτοιο ευαίσθητο ζήτημα τους μετανάστες, σε μια κρίσιμη για την πατρίδα μας και το δήμο μας συγκυρία, αυτήν την πανδημίας. Γίνεται λόγος από τον Πνευματικό για 3η δομή μεταναστών στην Κόρινθο!

Αλήθεια που είδε κάτι τέτοιο;

Το ΦΕΚ το οποίο επικαλείται μιλά για «ΔΟΜΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ στο Στρατόπεδο Καλογερογιάννη» δομή η οποία, εάν δεν θυμάται να του θυμίσουμε,  δημιουργήθηκε στην Κόρινθο στην δική του θητεία! Η μεν κλειστή τον Αύγουστο του 2012 η δε ανοιχτή τον Αύγουστο του 2019! Και οι δυο δημιουργήθηκαν επί δημαρχίας του!

Χωρίς εκείνος να κατορθώσει να προλάβει αυτές τις εξελίξεις για το δήμο και τους δημότες , χωρίς να καταφέρει ποτέ να εισακουστεί στα κέντρα λήψης αποφάσεων!

Η 3η δομή είναι ανακάλυψη του κ.Πνευματικού και μόνον!

Προφανώς για να κατορθώσει, κατά την προσφιλή του τακτική, να μεταφέρει τις ευθύνες που τον βαραίνουν σε άλλους!

Ως Δήμαρχος Κορινθίων διαβεβαιώνω τους πολίτες ότι, η μόνη διαφορά στην υπάρχουσα κατάσταση είναι ότι διορίζεται Διοικητής από το Κράτος που θα έχει τον έλεγχο της δομής.

Σύντομα θα υπάρχει υπηρεσία security στην ανοιχτή δομή για τον έλεγχο εισόδου – εξόδου και εγκατάσταση καραντίνας για την περίπτωση που υπάρξει κρούσμα από τον ιό.

Όσο για το μνημόνιο που είχε υπογράψει ο κ.Πνευματικός, ο χώρος που συμφώνησε να γίνει γήπεδο είναι τώρα η ανοιχτή δομή, άρα αυτό το μνημόνιο είναι «κλινικά νεκρό» όπως είπα και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Βασίλης Νανόπουλος

Δήμαρχος Κορινθίων“.