ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Δημιουργία κέντρου βιοτεχνολογίας στην περιφερειακή αγορά Λεχαίου…

Από το δήμο Κορινθίων αναφέρεται: “Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την δημιουργία του Κέντρου Βιοτεχνολογίας στην Περιφερειακή Αγορά Λεχαίου, μέρος της οποίας αποδόθηκε πρόσφατα στο Δήμο Κορινθίων. Οι ανακοινώσεις από τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας κ.Χρ. Δήμα και το Δήμαρχο Κορινθίων κ.Βασίλη Νανόπουλο έγιναν στις 29 Ιουλίου 2021 από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Σήμερα ο υφυπουργός ανακοινώνει την ομόφωνη έγκριση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων στην εισήγηση του για το έργο που αναμένεται να αγγίξει τα 82 εκατ. ευρώ και σε πρώτη φάση να φιλοξενήσει περισσότερους από 180 εξειδικευμένους εργαζόμενους από τον χώρο της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Η συνεργασία του Δημάρχου, του Δήμου, του Υφυπουργού και των εμπλεκομένων υπουργείων και υπηρεσιών είναι αποτελεσματική δρομολογώντας και αποδίδοντας τάχιστα στην τοπική κοινωνία ένα έργο που θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Κορινθίας, παράλληλα όμως θα είναι και σημείο αναφοράς για την καινοτομία και τις βιοεπιστήμες στην Ελλάδα”.