ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Επίκαιρο το σύνθημα που ακούστηκε στην απεργιακή κινητοποίηση! -Αναφορά και για τον εργαζόμενο στον Σκλαβενίτη! -Οι πολιτικοί …που είναι;

Επίκαιρο το σύνθημα που ακούστηκε στην απεργιακή κινητοποίηση στην Κόρινθο: «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο, δεν είναι για παζάρια και για διάλογο». Επειδή με την κυβέρνηση Μητσοτάκη βλέπουμε ότι πάνε να ισοπεδωθούν σχεδόν όλα είναι καιρός ο κόσμος να αντιδράσει πριν να είναι αργά!

Από το Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας αναφέρεται:

“Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας μετά την προσυγκέντρωση στα Περιβολάκια κατευθύνθηκε με μαχητική πορεία στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου. 

«Χρέος στο Σικάγο και στην Καισαριανή είναι ο αγώνας για την ανατροπή», «Εργάτη μπορείς και αν το καταλάβεις θα γίνεις ο κυρίαρχος του πλούτου που παράγεις» και «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο, δεν είναι για παζάρια και για διάλογο» είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν στην πορεία και την συγκέντρωση. 

Στην κεντρική ομιλία που πραγματοποίησε η πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας, Ρεγγίνα Αντωνέλου, σημείωσε μεταξύ άλλων πως: «δίνουμε αγωνιστική απάντηση όπως ταιριάζει στους αγώνες του εργατικού κινήματος κόντρα σε όλους αυτούς, κυβέρνηση και πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που γιόρτασαν σφιχταγκαλιασμένοι την κατάργηση του 8ωρου μεταθέτοντας τον εορτασμό στις αργίες του Πάσχα…

Το γεγονός ότι όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις έβαζαν κι από ένα λιθαράκι στην ενσωμάτωση των οδηγιών της ΕΕ για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας δε καθιστά λιγότερο ενοχή την κυβέρνηση της ΝΔ. Καθιστά όμως εξίσου εγκληματικές όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ. Το δρόμο για το εργοδοτικό ξεσάλωμα που ετοιμάζει η κυβέρνηση τον έστρωσαν, τον μεθόδευσαν, τον συντήρησαν και τον επέκτειναν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις…

Είναι δική μας ευθύνη να πείσουμε τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Όταν ακούμε τον εργαζόμενο του καλού αφεντικού Σκλαβενίτη να μας λέει ότι άτυπα ήδη εφαρμόζεται το δεκάωρο, να τον πείσουμε να οργανωθεί στο σωματείο. Μπροστά σε αυτό το νομοσχέδιο που τινάζει τη ζωή όλων των εργαζομένων στον αέρα, να τους πείσουμε να δυναμώσουν τον αγώνα με κριτήριο τις δικές τους ανάγκες. 

Να απαντήσουμε σε ότι μας γυρνάει σε μαύρες εποχές για τα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα μας στην προσπάθεια της κυβέρνησης να χτυπήσει κάθε φωνή που αγωνίζεται για τις σύγχρονες ανάγκες που διεκδικεί ζωή και δουλειά με δικαιώματα.»

Μετά τις ομιλίες οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν με μαχητική πορεία από τον κεντρικό δρόμο της πόλης στα Περιβολάκια όπου κατέθεσαν λουλούδια στο «Πεύκο του Σωκράτη» οι εκπρόσωποι από τα ΔΣ του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του επιχειρησιακού σωματείου του εργοστασίου του «Μουρίκη» στη μνήμη των νεκρών της εργατικής τάξης”.

ΣΣ. Ήταν άραγε στην παραπάνω συγκέντρωση κάποιος Κορίνθιος βουλευτής της κυβέρνησης να ακούσει τα αιτήματα των εργαζομένων; …Αλήθεια τι σοβαρό έχουν κάνει ως τώρα στα θέματα που απασχολούν τους Κορίνθιους εμπόρους, εργαζόμενους και αγρότες; …Λέμε τώρα!

Κ.Ν