ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Ερωτηματικά για την πεζογέφυρα!

Σε επιστολή που λάβαμε από αναγνώστη μας αναφέρεται:

“Με αφορμή το θέμα στην επικαιρότητα, για τις εγκαταστάσεις στο Ολυμπιακό Κέντρο Σπύρος Λούης (ΟΑΚΑ) , θα ήθελα να επισημαίνω και ένα σχετικό θέμα στην πόλη της Κορίνθου, με την ελπίδα οι αρμόδιοι να ενδιαφερθούν και να μεριμνήσουν ανάλογα.

Το θέμα είναι φυσικά η πεζογέφυρα στην εκβολή του Ξηρια. Ανεξάρτητα αν η παρούσα ή η νέα δημοτική αρχή που θα αναλάβει , είναι υπέρ η κατά του έργου που έγινε από προηγούμενη δημοτική αρχή , αποτελεί μια υποδομή της πόλης.

Προφανώς δεν συγκρίνεται με τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, τους θερινούς όμως μήνες ειδικά δεκάδες πολίτες , πολλά παιδιά, διέρχονται από την γέφυρα ως τμήμα μιας διαδρομής περιπάτου προς την παραλία Καλάμια. Συνεπώς η κατάσταση της είναι ζήτημα ασφαλείας για πλήθος πολιτών.

Δια γυμνού οφθαλμού όμως είναι εμφανής  οι εκτεταμένες φθορές στα μεταλλικά στοιχεία της γέφυρας. Σκουριά σε παρα πολλά σημεία. Ολόκληρα τμήματα καλυμμένα από σκουριά. Λογικό αν σκεφτούμε ότι είναι μια μεταλλική κατασκευή δίπλα στην θάλασσα. Ποια λοιπόν η μέριμνα για την συντήρηση της; Ελέγχεται από ειδικούς; Συντηρείται; Θα συντηρηθεί; Είναι εν τέλη ασφαλής;

Δεν αναφέρομαι καν στην κατάσταση στην περιοχή , στην κατάσταση εντός του Ξηριά, στην καθαριότητα ,στο πράσινο στο σημείο. Αν και όλα αυτά πάσχουν. Αναφέρομαι όμως σε ένα θέμα πολύ σημαντικό, ένα θέμα πρόληψης ασφαλείας. Ελπίζω αυτή μου η αναφορά να κινητοποιήσει κάποιους αν δεν έχουν ήδη κινητοποιηθεί .

Με εκτίμηση
Ένας ευσυνείδητος πολίτης