ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Ζήτησαν την άμεση λήψη μέτρων για τις δομές φιλοξενίας μεταναστών (ανοικτή και κλειστή)

Σε ανακοίνωση από τη «Λαική Συσπείρωση» αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στις 13-4-2020 μέσω τηλεδιάσκεψης, η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε επιτακτικά την ανάγκη να συζητηθεί προ ημερησίας διάταξης το θέμα της άμεσης λήψης μέτρων στις πολυάριθμες κοινότητες των Ρομά που υπάρχουν σε όλους τους νομούς της Πελοποννήσου, καθώς και για τις δομές φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων (ανοικτή και κλειστή), στην Κόρινθο.

Με δεδομένες τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης που υπάρχουν σε αυτούς τους χώρους, τις εξελίξεις σε αντίστοιχους καταυλισμούς σε Λάρισα και Ξάνθη, για να μην τρέχουμε κατόπιν εορτής, είναι απόλυτη ανάγκη να εγκαταλειφτεί η παραπλανητική εικόνα ωραιοποίησης και εφησυχασμού που προσπαθούν  να παρουσιάσουν Κυβέρνηση και Περιφέρεια και να υλοποιηθεί άμεσα συγκεκριμένη δέσμη μέτρων προστασίας.

Χωρίς καν να υπάρχουν επαρκή στοιχεία για καταγραφή της εικόνας στις δομές αυτές, αφού το αρμόδιο προσωπικό είναι ελάχιστο έως και ανύπαρκτο, παρά την σοβαρή κατάσταση και τους κινδύνους που αυτή εγκυμονεί, κατάφεραν να μετατρέψουν τελικά την συγκεκριμένη συνεδρίαση σε παρωδία, χωρίς να παρθεί καμία απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα!

 Η Περιφερειακή αρχή αρκέστηκε σε διαβεβαιώσεις, ότι το ζήτημα παρακολουθείται και θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Πε. Συ.,  αρνούμενη να βάλει σε ψηφοφορία τις συγκεκριμένες προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης, ώστε υλοποιηθούν από τώρα πριν είναι πολύ αργά, αναλαμβάνοντας με αυτή την τακτική τεράστιες ευθύνες…»