ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Η Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν «πάντων των Αγίων Αποστόλων, συνεργών του Αποστόλου Παύλου…”

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Την Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, στην Κόρινθο και στο πλαίσιο των «ΙΕ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2021» πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν «πάντων των Αγίων Αποστόλων, συνεργών του Αποστόλου Παύλου εις τον καταρτισμόν της εν Κορίνθω Αγίας Εκκλησίας», προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου και συμπροσευχομένου του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου. Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν Ιερομόναχοι της Ι. Μητροπόλεως μας.

Στην Ι. Αγρυπνία τα Ιεροψαλτικά αναλόγια κόσμησαν ο Λαμπαδάριος του Ι. Ναού κ. Ιωάννης Λιούντρης και ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και υπεύθυνος του Γραφείου Γάμων της Ι. Μητροπόλεως μας, Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Αθανάσιος Κοντογιάννης.

Στο κήρυγμα του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε ότι αποτελεί ευλογημένη συγκυρία η απόδοση της εορτής της Πεντηκοστής με αυτή της Σύναξης πάντων των Αγίων Αποστόλων, συνεργών του Αποστόλου Παύλου, αφού σκοπός της Χριστιανικής ζωής είναι η απόκτηση του Αγίου Πνεύματος, απόρροια δε της εκχύσεως του Αγίου Πνεύματος είναι η Εκκλησία, η οποία αποτελεί εργαστήριο αγιότητας. Τέλος (σκοπός) της Εκκλησίας είναι ο αγιασμός των Χριστιανών…»