ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Η “κοντή μνήμη” του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας! -…Τι αναφέρουν τώρα για το πρώην ιστορικό στρατόπεδο που λειτουργεί ως κέντρο μεταναστών! -Κάνουν και κριτική…

-Του Φώτη Νικολακόπουλου

Είναι κάποιες φορές που η πρόκληση σε πολιτικό επίπεδο ξεπερνάει τα όρια! Τώρα βγήκαν από το ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας να μιλήσουν για το χώρο που είναι οι μετανάστες στο κέντρο της Κορίνθου και να ασκήσουν κριτική στη δημοτική αρχή για κάποιες ενέργειές της!

…Μιλάνε στο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας που προεκλογικά στις προτελευταίες εθνικές εκλογές έλεγαν ότι θα κλείσει το κέντρο μεταναστών στην Κόρινθο και ο χώρος του θα παραχωρούνταν στην τοπική κοινωνία!!!

Οι εκλογές έγιναν και ο ΣΥΡΙΖΑ τότε κέρδισε τις εκλογές με πρωθυπουργό τον Τσίπρα!

Όμως ο ιστορικός χώρος του 6ου Συντάγματος Πεζικού παρέμεινε, χωρίς να αλλάξει τίποτα, ως χώρος για τους μετανάστες!

Και τώρα από το ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας κάνουν κριτική για κάποιες αποφάσεις που αφορούν το πρώην 6ο Συνταγμα Πεζικού!

Καταλαβαίνουμε εκλογές έρχονται …αλλά μην τα ισοπεδώναμε όλα! Θυμηθείτε τι λέγατε και τι κάνατε εσείς πρώτα και μετά κάντε κριτική!

Από το ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας ανακοινώνεται:

«Η αξιοποίηση του στρατοπέδου Καλογερογιάννη αποτελεί μια ουσιαστική παρέμβαση στον χαρακτήρα, την οργάνωση αλλά και τηνανάπτυξη της πόλης της Κορίνθου. Αποτελεί ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα για το μέλλον της πόλης μας.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει επιλέξει τον δρόμο της δόμησης της μεγαλύτερης έκτασης του ελεύθερου χώρου του Στρατοπέδου με κατοικίες δημιουργώντας νέα οικοδομικά τετράγωνα και της κατασκευής μιας μικρής πόλης μέσα στην πόλη, που θα απευθύνεται σε λίγους προνομιούχους, αποστερώντας από το σύνολο των κατοίκων της Κορίνθου αλλά και της ευρύτερης περιοχής, την δυνατότητα να απολαμβάνουν χώρους πρασίνου μέσα σε ένα πάρκο με κύριους άξονες ανάπτυξης τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Δυστυχώς στη συνεδρίαση  της 6ης Ιουνίου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων χάθηκε μια πολύτιμη ευκαιρία να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση και παρέμβαση και να αλλάξει η ειλημμένη από τον Δήμαρχο απόφαση. Παρά τη δυνατότητα που είχαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να εκτιμήσουν και να επεξεργαστούν όλα τα νέα δεδομένα που παρουσίασε ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κορινθίας στην πρόσφατη ημερίδα του, περιορίστηκαν σε μια απόφαση που δεν ανταποκρίνεται στο όραμα και τις προσδοκίες του Κορινθιακού λαού.

Κι αυτό γιατί βρίσκεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τις πραγματικές και ουσιαστικές ανάγκες του,αλλά και με τις προτάσεις των Αρχιτεκτόνων της Κορινθίας που μεταξύ άλλων προτάσσουν την αξιοποίηση του Στρατοπέδου προς όφελος του συνόλου των κατοίκων της πόλης με την διαμόρφωση του μεγαλύτερου τμήματος της έκτασης των 300 στρεμμάτων σε πάρκο, την εκμετάλλευση των υπαρχόντων κτιρίων για την εγκατάσταση υπηρεσιών, κάτι που θα συνέβαλε στην αποσυμφόρηση του επιβαρυμένου κυκλοφοριακά κέντρου της πόλης, την συνολική αναβάθμιση της Κορίνθου.

Η υπερψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο περιορισμένων παρεμβάσεων, όπως η μείωση του ύψους των κατοικιών που θα δομηθούν, από 12,5 σε 7,5 μέτρα, δεν αλλάζει την ουσία. Και η ουσία είναι ότι το Στρατόπεδο Καλογερογιάννη γίνεται ακόμα ένα «θέατρο» όπου παίζεται το έργο των επιχειρηματικών συμφερόντων εις βάρος του συνόλου των πολιτών.

Στον αντίποδα, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε προς χρήση στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα στη βάση των αιτημάτων τοπικών κοινωνιών, συλλόγων, φορέων και κινημάτων για αναψυχή, άθληση και στέγαση δημοσίων υπηρεσιών και κοινωνικών δομών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κορινθίας στηρίζει την πρόταση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κορινθίας.

Στηρίζει την αξιοποίηση του Στρατοπέδου ως πάρκου αναψυχής, ως πάρκου πολιτιστικής και αθλητικής ανάπτυξης.

Στηρίζει την πλήρη παραχώρηση του στον Κορινθιακό λαό.

Και μαζί με όλους τους πολίτες της Κορίνθου θα παλέψει για το μέλλον της πόλης μας.

Γιατί η ζωή έχει προτεραιότητα, και το στρατόπεδο Καλογερογιάννη πρέπει και μπορεί να γίνει ανάσα ζωής.  Η πόλη της Κορίνθου και οι πολίτες της το έχουν ανάγκη».