ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Η Κυριακή της Πεντηκοστής

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται: «Με την δέουσα Εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε κι εφέτος, την 16η Ιουνίου 2019, η γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας μας, η Κυριακή της Πεντηκοστής, στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου. Συγκεκριμένα, τελέσθηκε πανηγυρική δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο, ο οποίος και προεξήρχε και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου Κορίνθου.

Ο Σεβασμιώτατος, στον λόγο του, αναφέρθηκε στην μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής και εξήγησε τους λόγους που οι Πατέρες της Εκκλησίας μας θέσπισαν μετά την Θ. Λειτουργία να τελείτε ο Μέγας Εσπερινός, ο οποίος είναι ένας «ύμνος» για το Άγιο Πνεύμα, που γεμίζει τις ψυχές των πιστών από αγαλλίαση και ευφροσύνη. Συν τοις άλλοις, ευχήθηκε το Πανάγιο Πνεύμα να σκηνώνει στις ψυχές των Χριστιανών και να τους αγιάζει. 

Αμέσως μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας τελέστηκε, κατά την Εκκλησιαστική τάξη, ο εσπερινός της Γονυκλισίας, στον οποίον προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος».