ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: «Η πίστη ως προοπτική στα κάθε μορφής αδιέξοδα»

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: «Η πίστη ως προοπτική στα κάθε μορφής αδιέξοδα»

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Την Δευτέρα στην «Κροκίδειο» Αίθουσα, και σύμφωνα με το Πρόγραμμα των εσπερινών Κατηχητικών Συνάξεων με τον τίτλο «Εις οικοδομήν του σώματος του Χριστού» ομίλησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Ψωΐνος, Θεολόγος- Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς, με θέμα: «Η πίστη ως προοπτική στα κάθε μορφής αδιέξοδα».

Ο Πανοσ. ομιλητής με απλό και κατανοητό λόγο, με εύστοχα παραδείγματα από την καθημερινή ζωή και από τους Πατέρες της Εκκλησίας μας κατέδειξε την αναγκαιότητα της πίστης για τον άνθρωπο.

Η πίστη δίδει στον άνθρωπο νέες προοπτικές στα πάσης μορφής προβλήματα, που προκύπτουν στην ζωή του.Η πίστη στον Τριαδικό Θεόκάνει τον άνθρωπο άτρωτο, η κάθε δυσκολία, ακόμη και ο θάνατος, αντιμετωπίζονται με θάρρος και δύναμη.

Σύμφωνα με τους Πατέρες της Εκκλησίας η πίστη αποτελεί βακτηρία,που «κρατά» σταθερό τον άνθρωπο, και άγκυρα, που συγκρατεί τον νου του. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο π. Δανιήλ τόνισε ότιη πίστη είναι η ένωση μας με τον Χριστό μέσα στην μυστηριακή ατμόσφαιρα της Εκκλησίας μας, πουπροσδίδει παρηγοριά, ελπίδα και βεβαιότητα στην σύγχρονη εποχή όπου η πίστη βάλλεται πανταχόθεν και γίνεται φανερή η προσπάθεια να αφαιρεθεί η ελπίδα.

Εμείς απαντούμε στην πρόκληση αυτή ότι, με την πίστη και την παρουσία στην ζωή μας Εκείνου (του Χριστού) μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πάντα…»

Καντε κλικ για να αφησετε καποιο σχολιο

Αφηστε καποιο σχολιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Περισσοτερα στην κατηγορια ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

top-5-image

Το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΡ 5 της εβδομάδας!

korinthiannewsΦεβρουαρίου 15, 2019
γέλια

Το ΚΟΥΙΖ της ημέρας: …Τον φτύνουν και νομίζει ότι ψιχαλίζει-Νοημοσύνη …στα πατώματα! – …Διασκεδάζει τους Κορίνθιους!

korinthiannewsΦεβρουαρίου 15, 2019
Πιτσάκης Π.3

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Π. Πιτσάκη …είδατε 35.000 άτομα!- …Πόσα εισιτήρια κόπηκαν; -…Που κατατέθηκαν τα χρήματα; -…Πόσα χρήματα δόθηκαν!

korinthiannewsΦεβρουαρίου 15, 2019
Κόρκα Αθηνά

ΒΕΛΟ- ΒΟΧΑ: Η πρώην βουλευτής της ΝΔ στην Κορινθία Α. Κόρκα…κάνει πίσω στην απόφαση που πήρε για το δήμο;

korinthiannewsΦεβρουαρίου 15, 2019

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Εκδήλωση με θέμα: “Πλάτωνος, βίος και έργα”

korinthiannewsΦεβρουαρίου 15, 2019
Χελμός

Ο ορειβατικός σύλλογος Κορίνθου διοργανώνει εξόρμηση στο όρος Χελμό…

korinthiannewsΦεβρουαρίου 15, 2019