ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: «Η πίστη ως προοπτική στα κάθε μορφής αδιέξοδα»

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: «Η πίστη ως προοπτική στα κάθε μορφής αδιέξοδα»

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Την Δευτέρα στην «Κροκίδειο» Αίθουσα, και σύμφωνα με το Πρόγραμμα των εσπερινών Κατηχητικών Συνάξεων με τον τίτλο «Εις οικοδομήν του σώματος του Χριστού» ομίλησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Ψωΐνος, Θεολόγος- Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς, με θέμα: «Η πίστη ως προοπτική στα κάθε μορφής αδιέξοδα».

Ο Πανοσ. ομιλητής με απλό και κατανοητό λόγο, με εύστοχα παραδείγματα από την καθημερινή ζωή και από τους Πατέρες της Εκκλησίας μας κατέδειξε την αναγκαιότητα της πίστης για τον άνθρωπο.

Η πίστη δίδει στον άνθρωπο νέες προοπτικές στα πάσης μορφής προβλήματα, που προκύπτουν στην ζωή του.Η πίστη στον Τριαδικό Θεόκάνει τον άνθρωπο άτρωτο, η κάθε δυσκολία, ακόμη και ο θάνατος, αντιμετωπίζονται με θάρρος και δύναμη.

Σύμφωνα με τους Πατέρες της Εκκλησίας η πίστη αποτελεί βακτηρία,που «κρατά» σταθερό τον άνθρωπο, και άγκυρα, που συγκρατεί τον νου του. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο π. Δανιήλ τόνισε ότιη πίστη είναι η ένωση μας με τον Χριστό μέσα στην μυστηριακή ατμόσφαιρα της Εκκλησίας μας, πουπροσδίδει παρηγοριά, ελπίδα και βεβαιότητα στην σύγχρονη εποχή όπου η πίστη βάλλεται πανταχόθεν και γίνεται φανερή η προσπάθεια να αφαιρεθεί η ελπίδα.

Εμείς απαντούμε στην πρόκληση αυτή ότι, με την πίστη και την παρουσία στην ζωή μας Εκείνου (του Χριστού) μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πάντα…»

Καντε κλικ για να αφησετε καποιο σχολιο

Αφηστε καποιο σχολιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Περισσοτερα στην κατηγορια ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Καλλίρης Π.7

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Η μεγάλη συγκέντρωση και το μεγάλο “ευχαριστώ” του Π. Καλλίρη -Η ανακοίνωση του υποψήφιου δημάρχου

korinthiannewsΑπριλίου 23, 2019

Η φωτογραφία της ημέρας! – …Αμηχανία του Αλ Πνευματικού;

korinthiannewsΑπριλίου 23, 2019
Δημαρχείο -Κιάτο

ΚΙΑΤΟ: Λαμβάνουν μέτρα για την καθαριότητα…λόγω Πάσχα

korinthiannewsΑπριλίου 23, 2019

Η Θ. Λειτουργία στον Ι.Ναό Ζωοδόχου Πηγής στο Α’ Κοιμητήριο Κορίνθου…

korinthiannewsΑπριλίου 23, 2019
δημαρχείο Λουτρακίου

ΛΟΥΤΡΑΚΙ-Π-ΑΓ.Θ: Συζήτηση για τον οικονομικό απολογισμό του δήμου την Μ. Τρίτη

korinthiannewsΑπριλίου 23, 2019

Η Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιάτου…

korinthiannewsΑπριλίου 23, 2019