ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Η χειροτονία του μοναχού π. Γερασίμου (κατά κόσμον Γεωργίου Λάμπου)

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου Κορίνθου, λειτούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου την Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2021, όπου και ετέλεσαν, εν μέσω πολυπληθούς εκκλησιάσματος, την εις Διάκονον Χειροτονία του Μοναχού π. Γερασίμου (κατά κόσμον Γεωργίου Λάμπου), αδελφού της ιστορικής Ι. Μονής Αγίου Γεωργίου Φενεού Κορινθίας.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας και της Χειροτονίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος ομίλησε προς τον νέο Διάκονο της Αποστολικής Ι. Μητροπόλεως μας και τους παρισταμένους Πιστούς τονίζοντας ότι, παρακαλέσαμε τον Θεό, με όλη μας την καρδιά, να καταστήσει τον νέο Διάκονο της Ι. Μητροπόλεως μας δοχείο της Χάρης Του και να αξιωθεί ισοβίως να είναι οικονόμος και διάκονος των Ι. Μυστηρίων, προκειμένου οι ψυχές των Χριστιανών να αναπαύονται κοντά του.

Οι Κληρικοί είναι ομοιοπαθείς άνθρωποι με τους Πιστούς και διαχειρίζονται την χάρη του Θεού, όχι κατά το δοκούν, αλλά κατά την Χάρη που τους δόθηκε. Ο Χριστός, αγαπητοί μου αδελφοί, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, ήρθε για να μας σώσει από το μαρτύριο της αμαρτίας και τον φόβο του θανάτου, δημιουργώντας την Εκκλησία Του και παραδίδοντας τα Ι. Μυστήρια,στα οποία περιλαμβάνεταικαι το Μυστήριο της Ιερωσύνης, ώστε απλοί άνθρωποι σαν εσάς και όχι Άγγελοι αναμάρτητοινα σας διακονούνμε τις πτώσεις και τις αμαρτίες τους και να σας διδάσκουν πως γίνεται ζωή το Ευαγγέλιο.

Επιπρόσθετα, ανακοίνωσε τις Χειροτονίες που θα λάβουν χώρα τις δύο επόμενες Κυριακές, την 14η Νοεμβρίου, στον Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου, όπου θα Χειροτονηθείεις Διάκονο ο Αναγνώστης της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Χρήστος Χίλιας και την 21ηΝοεμβρίου στον Ι. Ναό Μεταστάσεως της Θεοτόκου Αλμυρής, όπου θα πραγματοποιηθεί η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Γεωργίου Μαρινάκη, ενώ ο μήνας θα κλείσει την Κυριακή 28η Νοεμβρίου με την Επετειακή Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου Κορίνθου, για την συμπλήρωση 15 ετών από την πρώτη Θ. Λειτουργία του Σεβασμιωτάτου ως Μητροπολίτη Κορίνθου.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίαςεψάλη, ετήσιο Μνημόσυνο της αοιδίμου Χριστίνας Ιωάννου…»