ΚΟΡΙΝΘΟΣ: “Θα εμφανισθούν άνθρωποι που θα διδάσκουν διεστραμμένες διδασκαλίες για να αποκτήσουν οπαδούς…”

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο λειτούργησε την Κυριακή, 5 Ιουνίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από τους Αιδεσ. Πρωτ/ρους π. Παναγιώτη Μαυραγάνη, Προϊστάμενο του Ι. Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Κορίνθου – Λουτρακίου, π. Γρηγόριο Θεοδώρου, π. Αθανάσιο Κοντογιάννη, τον Αιδεσ. π. Γεράσιμο Λάμπο και τους Διακόνους π. Δαμασκηνό Γεννηματά και π. Χρήστο Χίλια.

Στην Θ. Λειτουργία παρέστη συμπροσευχόμενος ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους, Πανοσ. Αρχιμ. π. Πρόδρομος Λαυρεώτης και ο συνοδός του Μοναχός Αγάθων Λαυρεώτης, οι οποίοι φιλοξενούνται από τον Ποιμενάρχη μας.  

Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ερμήνευσε το Αποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας, που από το Βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων βλέπουμε τον Απόστολο Παύλο, περιπλέοντα τα Μικρασιατικά παράλια για να φτάσει στα Ιεροσόλυμα, ώστε να παρευρίσκεται εκεί κατά την εορτή της Πεντηκοστής, να νουθετεί και να κατηχεί τους Επισκόπους και τους Πρεσβυτέρους, ώστε να προσέχουν τους εαυτούς τους και το Ποίμνιό τους ενθυμούμενοι και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους την πανταχού παρουσία του Αγίου Πνεύματος στην Εκκλησία μας.

Ως «διαχειριστές» και οικονόμοι του Αγίου Πνεύματος, οφείλουν να έχουν άγιο βίο, ορθή και υγιαίνουσα διδασκαλία, να δίνουν σωστό παράδειγμα στους Πιστούς, αλλά και να μεριμνούν ώστε οι πιστοί να είναι άνθρωποι υπάκουοι, ταπεινοί και προσδεχόμενοι την Βασιλεία του Θεού. Ο φθόνος του διαβόλου για το Πνεύμα το Άγιο και την Εκκλησία και παρά το ότι Αυτό κατέστησε, Επισκόπους, Πρεσβυτέρους και Πιστούς, στο Ιερό της Σώμα, οδηγεί στην παρουσία ψευδοδιδασκάλων και θεολογικών πλανών ανάμεσα τους, που, ως άγριοι και αιμοδιψείς λύκοι, θα αρπάζουν και θα αφανίζουν τις ψυχές των λογικών προβάτων.

Ακόμη και από εσάς τους ίδιους, επεσήμανε ο Απόστολος, θα εμφανισθούν άνθρωποι που θα διδάσκουν διεστραμμένες διδασκαλίες προκειμένου να αποκτήσουν οπαδούς και να αισθάνονται μεγάλοι και ισχυροί και αυτάρεσκα να οικονομούν τις παντοειδείς ανάγκες τους και να πλουτίζουν υλικά. Γι’ αυτό οφείλετε να αγρυπνείτε και να φροντίζετε το ποίμνιο σας, ενώ αυτό σας οφείλει την υπακοή και τον σεβασμό του.

Η Εκκλησία μας, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, τιμά σήμερα τους 318 Θεοφόρους Πατέρες, που έλαβαν μέρος στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο και καταπολέμησαν τις αιρέσεις και τους «βαρείς λύκους» εν τη γενέσει τους…»