ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Θα τελεστούν δύο Θ. Λειτουργίες την ημέρα των Χριστουγέννων στους Ι. Ναούς…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Σύναξη των Ιερέων της πόλεως της Κορίνθου, με όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020, στο Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, με την ευκαιρία των επερχομένων εορτών των Χριστουγέννων και του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας μετά την πολύωρη συνεργασία που είχε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας κ. Χαράλαμπο Τετράδη, στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως μας, ενημέρωσε τους Ιερείς της πόλεως Κορίνθου για τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστούν τα μέτρα κατά της μετάδοσης του Covid-19, κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων και του Αγίου Δωδεκαημέρου, σύμφωνα με το Εγκύκλιο Σημείωμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και την Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Αφού ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε την ενημέρωση, επεσήμανε εμφατικά το χρέος μας να εορτάσουμε κι εφέτος τα Χριστούγεννα με τον Χριστό και όχι χωρίς Αυτόν, για αυτόν ακριβώς τον λόγο συμφωνήθηκε να τελεστούν δύο Θ. Λειτουργίες την ημέρα των Χριστουγέννων στους Ι. Ναούς του Αποστόλου Παύλου, του Αγίου Νικολάου και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Συνοικισμό, ώστε να δοθεί η δυνατότητα, τηρώντας φυσικά τα απαραίτητα μέτρα, όσοι το δυνατόν περισσότεροι Χριστιανοί να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.

Στην συνέχεια, υπήρξε εποικοδομητική συζήτηση με ερωτήσεις εκ μέρους των Κληρικών, τις οποίες απάντησε ο Σεβασμιώτατος. Ο Ποιμενάρχης μας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της φιλανθρωπίας, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει κανείς ιερεύς, εκκλησιαστικός υπάλληλος και εθελοντής της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου να επαναπαυθεί αυτά τα Χριστούγεννα, αλλά αντιθέτως όλοι να εργαστούμε εντατικά, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας, προκειμένου να μην λείψει τίποτα στους αδελφούς μας, που έχουν ανάγκη μας. Η σύναξη ολοκληρώθηκε με ευχές τόσο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο όσο και από τους Κληρικούς για «καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα» υπό το πέπλο του Ζωοδότη Κυρίου μας, που θα καλύψει την ζοφερή απ᾿ την ασθένεια ατμόσφαιρα».