ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Ιερά Αγρυπνία στο Ι. Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Ιερά Αγρυπνία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος την Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020, στο Μητροπολιτικό Ι. Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στην Κόρινθο

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας στον λόγο του,προς τους αγρυπνήσαντες πιστούς, που κατέκλυσαν το Ι. Παρεκκλήσιο,αναφέρθηκε αρχικά στον βίο της Αγίας και ακολούθως στηνεπικαιρότητα και συγκεκριμένα στον ενδεχόμενο κίνδυνο εξάπλωσης του γνωστού πλέον κορονοϊού.

Ο Μητροπολίτης μας επεσήμανε ότι και στο παρελθόν, τόσο η χώρα μας όσο και η ανθρωπότητα ολόκληρη,έχουν επιβιώσει από πανδημίες και ανάλογα ζοφερά περιστατικά και οι πιστοί δεν πρέπει να φοβούνται, καθώς στην πορεία της ιστορίας της Εκκλησίας μας δεν ήταν λίγες οι φορές, κατά τις οποίες οι Άγιοι με τις θαυματουργικές επεμβάσεις Τους λύτρωσαν τον κόσμο από θανάσιμες ασθένειες και πανδημίες.

Φυσικά, άλλο είναι το δεν φοβάμαι και άλλο το δεν λαμβάνω τις απαραίτητες προφυλάξεις αφήνοντας τα πάντα στο έλεος του Θεού. Οι Χριστιανοί οφείλουμε να υπακούμε, όπως όλοι οι υπόλοιποι, τις συμβουλές των ιατρών και των συντεταγμένων υπηρεσιών της Πολιτείας, ώστε με την βοήθεια του Θεού να ξεπεράσουμε και αυτό τον σκόπελο.

Προέτρεψε δε τους πιστούς να προσευχηθούν με θέρμη ψυχής στον Κύριό μας Ιησού Χριστό και στην Αγία Φωτεινή,ώστε να προστατεύσουν την Πατρίδα μας από κάθε κακό και από πάσα νόσο σώματος και ψυχής…».