ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Καταγγελία για αδιαφάνεια και αυθαιρεσία σε βάρος των παιδιών! -Τι συμβαίνει σε δημοτικό σχολείο… -Επώνυμη καταγγελία με αριθμούς… -Δείτε τα έγγραφα

Η Ελευθερία Ζίμπου, μητέρα παιδιών που πηγαίνουν σε δημοτικό σχολείο της Κορίνθου, έστειλε στην korinthiannews.gr την παρακάτω επιστολή που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά! Σίγουρα αναμένονται απαντήσεις από τους υπευθύνους για να δημοσιευτούν! Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση έχει γνώστη των παρακάτω και αν ναι τι έχει κάνει ως τώρα;

Αναφέρεται στην επιστολή της Ε. Ζίμπου:

“Αξιότιμοι κύριοι,

Έχω τέκνα που φοιτούν σε δημοτικό σχολείο της Κορίνθου. Το σχολείο έχει σοβαρές ελλείψεις σε βασικά υλικά και ο Σύλλογος Γονέων συνεισφέρει ότι μπορεί σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο διευθυντής του δημοτικού μας ενημέρωσε ότι τα χρήματα που βάζει η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κορινθίων στα σχολεία είναι ελάχιστα και καθυστερούν πάντα.

Η Σχολική Επιτροπή κρατά  σχεδόν  τα μισά χρήματα «για να πληρώνει τη ΔΕΗ και τα πετρέλαια των σχολείων η ίδια»Κάτι τέτοιο μπορεί μόνο υποψίες να εγείρει, καθώς οι διευθυντές μπορούν με τα χρήματα που τους δίνονται να πληρώνουν την ύδρευση, το τηλέφωνο και άλλα έξοδα του σχολείου, αλλά δεν μπορούν να πληρώνουν τη ΔΕΗ και το πετρέλαιο; Για ποιο λόγο; Με ποια λογική;

Επίσης, ο διευθυντής του σχολείου μας ενημέρωσε ότι αυτό συμβαίνει από το 2019 που ανέλαβε καθήκοντα η συγκεκριμένη Σχολική Επιτροπή και παρόλο που έγιναν παράπονα, δεν άλλαξε τίποτε από τότε.

Κατόπιν κάποιας έρευνάς μου στη Διαύγεια, διαπίστωσα ότι ισχύουν όλα όσα μας είπε ο διευθυντής.

1. Παρακράτηση των μισών χρημάτων: Στη Γ’ Κατανομή του 2022 η Σχολική Επιτροπή αποδέχτηκε το ποσό των 84.540,00 ευρώ. Στα σχολεία η Σχολική Επιτροπή μοίρασε το ποσό των 35.799,24 ευρώ. Κάτω από τα μισά χρήματα!!!  (Βλ. επισυναπτόμενα έγγραφα)

2. Το κράτος δίνει στις Σχολικές Επιτροπές ΕΠΙΠΛΕΟΝ ποσό για τα πετρέλαια κάθε χρόνο.  Φέτος έδωσε το ποσό των 35.965,00 ευρώ!!! Που πήγε αυτό το ποσό;(Βλ. επισυναπτόμενο έγγραφο)

3. Αδικαιολόγητη καθυστέρηση:  Η Σχολική Επιτροπή έχει αποδεχτεί την Δ’ Κατανομή, το ποσό των 77.187,00 ευρώ από τις 21 Δεκεμβρίου 2022. Το ποσό αυτό δεν έχει ακόμη κατανεμηθεί στα σχολεία!!!(Βλ. επισυναπτόμενο έγγραφο)

Παρακαλούμε να ασχοληθείτε σοβαρά με το θέμα των σχολείων μας και να σταματήσει αυτή η αδιαφάνεια και αυθαιρεσία εις βάρος των παιδιών μας!

Με εκτίμηση, Ζίμπου Ελευθερία”

————

————

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 001.-24.jpg
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 002..-22.jpg

—————-

————-

Κ.Ν