ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Λειτουργεί μια πρώτη δομή ΚΔΑΠ στο 1ο δημοτικό σχολείο…

Από τον πρόεδρο Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Κορινθίων Β.Ταγαρά αναφέρεται μεταξύ άλλων:

“Το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κορίνθου ενεργοποιεί δυναμικά τομείς των καταστατικών αρμοδιοτήτων του και δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό που όλοι οι ειδικοί επιστήμονες δίνουν ως ορισμό για την ενεργή και αμέριστη συμμετοχή του παιδιού στην εμπειρική μάθηση, τη διασκέδαση και την κοινωνικοποίηση, μέσα από πνευματικές και σωματικές δραστηριότητες, που ολιστικά ωφελούν το παιδί και στηρίζουν τις ανάγκες της οικογένειας.

Το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κορίνθου ίδρυσε τρείς νέες δομές ΚΔΑΠ στις δημοτικές ενότητες Άσσου- Λέχαιου ,Τενέας και Σολυγείας .

Σήμερα λειτουργεί μια πρώτη δομή ΚΔΑΠ στην πόλη της Κορίνθου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο.

Σκοπός λειτουργίας των ΚΔΑΠ είναι η ουσιαστική στήριξη των γονέων και κηδεμόνων, ιδιαίτερα αυτών που εργάζονται κατά τις απογευματινές ώρες και η διευκόλυνση της μητέρας, είτε εργάζεται είτε είναι σε ανεύρεση εργασίας.

Στα ΚΔΑΠ επιτυγχάνεται η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου του παιδιού μέσα από ατομικές ή ομαδικές δραστηριότητες, η παροχή κινήτρων, για να ασχοληθεί το κάθε παιδί με κάτι που πραγματικά του αρέσει, η ανάπτυξη καλής σωματικής υγείας με τη δημιουργία αθλητικών προγραμμάτων και το σημαντικότερο η κοινωνικοποίηση των παιδιών μέσα από την ανάπτυξη φιλικών σχέσεων.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΔΑΠ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ;

Τα ΚΔΑΠ είναι Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, που λειτουργούν σε χώρους των σχολικών μονάδων του Δήμου Κορίνθου. Στις δομές αυτές απασχολούνται δημιουργικά παιδιά 5 – 12 ετών κατά τις απογευματινές ώρες. Όλοι οι γονείς εκτός από τη μαθησιακή ανάπτυξη των παιδιών αναζητούν και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους μετά το σχολείο.

Εδώ έρχονται τα ΚΔΑΠ να καλύψουν αυτήν την ανάγκη για πραγματική ψυχαγωγία προσφέροντας πλήθος ποιοτικών δραστηριοτήτων που συμβάλλουν ώστε τα παιδιά να κοινωνικοποιούνται με τη βιωματική συμμετοχή τους και να νιώθουν χαρά και διασκέδαση.

Δίνεται αμέριστη προσοχή στην ασφάλεια λειτουργίας αυτών των δομών, άλλωστε διέπονται από αυστηρούς κανόνες ως προς τις προϋποθέσεις έκδοσης άδειας και στελέχωσης των υπηρεσιών που παρέχονται. Όλα τα υλικά των δομών είναι ελεγμένα καθώς και όλα τα υλικά χειροτεχνίας είναι υποαλλεργικά και μη τοξικά.

Η καθαριότητα στα ΚΔΑΠ αποτελεί κι αυτή σημαντικό στοιχείο της ασφάλειας των παιδιών, για το σκοπό αυτό προσλήφθηκε αντίστοιχη ειδικότητα εργαζομένου και το ίδιο θα γίνει και στις νέες δομές μας. Τα ΚΔΑΠ ως θεσμός ιδρύθηκαν το 1996 και ήταν αποκλειστικά Δημόσιες Δομές.

Όλα τα ΚΔΑΠ σας ενημερώνουμε ότι συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, γιατί συμμετέχουν στο πρόγραμμα Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής (σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α.). Συνεπώς, αν οι γονείς καταθέσουν αίτηση και επιλεγούν να πάρουν το voucher του ΕΣΠΑ, θα έχουν τη δυνατότητα να γράψουν τα παιδιά τους δωρεάν στα ΚΔΑΠ του Δήμου Κορίνθου…”.