ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Μίλησε για τον άφαντο Π. Καλλίρη, την πλειοψηφία που δημιουργήθηκε και τις έμμισθες θέσεις ευθύνης…

Το γράψαμε από την αρχή! Με αυτά που συμβαίνουν στο δήμο Κορινθίων τελευταία θα αρχίσει να αισθάνεται ότι μπορεί να έχει έστω κάποια ελπίδα στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές και ο τέως δήμαρχος Κορινθίων Αλ. Πνευματικός! –(Για υπενθύμιση δείτε την ανάρτηση με τίτλο: “ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Ο Π. Καλλίρης σε ρόλο «κομπάρσου» στο συνδυασμό του Β. Νανόπουλου!!!”)

Μετά την κοινή πορεία Νανόπουλου και Καλλίρη, ο Πνευματικός έβγαλε ανακοίνωση, όπου μίλησε για τον άφαντο Π. Καλλίρη, την ισχυρή πλειοψηφία που δημιουργήθηκε, τις έμμισθες θέσεις ευθύνης… κτλ!

Από τον συνδυασμό του τέως δημάρχου Κορίνθίων Αλ. Πνευματικού αναφέρεται μεταξύ άλλων:

“Η νέα ισχυρή πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή των μελών του συνδυασμού του άφαντου μετά τις εκλογές κ. Καλλίρη Πελοπίδα. Τώρα δεν υπάρχει κανένα άλλοθι, ότι υπάρχουν εμπόδια στην άσκηση του Δημοτικού έργου και στην υλοποίηση αυτών που υποσχέθηκαν στον Κορινθιακό λαό οι συνεργαζόμενες παρατάξεις των κ.κ. Νανόπουλου, Σταυρέλη, Καλλίρη, Τ. Πιέτρη και του κ. Γκερζελή, διότι έχουν πλέον μια πρωτοφανή πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η συμπόρευσή τους στον δεύτερο γύρο των εκλογών για μια άλλη πορεία στον Δήμο, πρόταση που νίκησε , απέναντι στην δική μας υποψηφιότητα- πρόταση , εννέα μήνες τώρα αναζητάται να υλοποιηθεί για το καλό των δημοτών μας, αλλά δεν φαίνεται κάτι θετικό στον ορίζοντα. Η δικαίωση μέχρι σήμερα δεν φαίνεται ούτε με ένα νέο έργο που να δημοπρατήθηκε και που να έχει την σφραγίδα τους και αυτό τους έχει οδηγήσει σε μια πρακτική να οικειοποιηθούν τα συμβασιοποιημένα έργα 16,5 εκατομμυρίων που ως συνεχιζόμενα παρέλαβαν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Τα 36 εκατομμύρια ευρώ του Δήμου και των Νομικών του προσώπων που παρέλαβαν, τους δίνουν την δυνατότητα να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν σημαντικά έργα που έχει ανάγκη ο Δήμος. Ας σταματήσουν επιτέλους την διασπάθιση με σκανδαλώδεις απευθείας αναθέσεις των χρημάτων του Δήμου ακόμη και για δραστηριότητες, που μέχρι χθες γίνονταν χωρίς κόστος, χωρίς αναθέσεις και εργολάβους και ας στρωθούν στην δουλειά αφήνοντας τα μεγάλα λόγια.

Θα ήθελα να κλείσω με ένα θέμα που αναδεικνύει ότι η μεγάλη πλειοψηφία που υπάρχει στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποφασίζει ακόμη και στα τυφλά, αλλά δυστυχώς βλάπτοντας στο τέλος τα συμφέροντα του Δήμου. Στις 12/2/2020 εκτός ημερησίας εισάγεται στο ΔΣ η έγκριση του έργου που εκτελείται από την COSMOTE στην Κόρινθο. Ο κ. Νανόπουλος χωρίς να προσκομίσει εισήγηση για το θέμα διαβεβαιώνει το ΔΣ ότι τα δίκτυα οπτικών ινών έχουν γίνει και η άδεια αφορά σε μικρές παρεμβάσεις συνδέσεων με κατοικίες. Ψευδής στο ΔΣ η πληροφόρηση του, όπως αποδείχθηκε από την εκτέλεση του έργου που στη κυριολεξία διέλυσε δρόμους, πεζοδρόμια, πεζόδρομους αλλά και δίκτυα ύδρευσης κλπ.

Ο συνδυασμός μας ενημερώνει στη συνεδρίαση, ότι όλες οι εταιρείες έχουν ειδοποιηθεί ότι μετά το 2018 οι άδειες έργων θα προϋποθέτουν, ότι οι αποκαταστάσεις οδοστρωμάτων και πεζοδρομίων θα γίνονται σε όλο το μήκος και πλάτος αυτών και όχι μόνο στις τομές που δημιουργούνται, που το επιβεβαιώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ο κ. Πούρος.

Η μεγάλη πλειοψηφία που από τότε υπήρχε αποφασίζει να εκτελεστεί το έργο (αρκούνται στις διαβεβαιώσεις του κ. Νανόπουλου γιατί δεν υπάρχει καμμιά εισήγηση), ο συνδυασμός μας ο μόνος που διαφωνεί, ζητά απόσυρση του θέματος για άλλο έστω και έκτακτο ΔΣ και τελικά ψηφίζει αρνητικά. Ο δήμος θα πληρώσει για να αποκαταστήσει ακόμη και νέα πρόσφατα οδοστρώματα που καταστράφηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Λογικό για την μεγάλη νέα πλειοψηφία του Δήμου.

Η Συμμαχία για την Εξέλιξη και για Πνοή Δημιουργίας στο Δήμο οφείλει να σχεδιάσει και να υλοποιήσει πολιτικές που υποσχέθηκαν στις εκλογές. Καλές οι έμμισθες θέσεις ευθύνης, δεν θα μπορέσουν να φθάσουν όμως ποτέ, αν συνεχιστεί η πρακτική που είδαμε τους 10 προηγούμενους μήνες, την Πορεία Ευθύνης που χρειάζεται η Ιστορική και όμορφη Κόρινθος…”.

Κ.Ν