ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Με ποιο βραβείο τιμήθηκε ο Β. Νανόπουλος -Τι ανέφερε ο δήμαρχος…

Με το βραβείο διοίκησης και καινοτομίας τιμήθηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στην διάρκεια των εργασιών του επιστημονικού συνεδρίου “Επενδυτικός Αναπτυξιακός Προγραμματισμός και Διοίκηση Οικονομικών Αξιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση” της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων «Κλεισθένης» το οποίο έλαβε χώρα στην πόλη της Ξάνθης το τριήμερο 12-15 Μαΐου 2022.

«Αποτελεί για εμένα τιμή αυτό το βραβείο» ανέφερε ο Δήμαρχος ευχαριστώντας τους διοργανωτές και παρομοιάζοντας την διοίκηση με την κατάληψη της Τροίας η οποία όπως χαρακτηριστικά σημείωσε δεν «έπεσε» από το θάρρος του Αχιλλέα αλλά από την εξυπνάδα του Οδυσσέα.

«Παραλαμβάνω αυτό το ιδιαίτερα τιμητικό βραβείο για λογαριασμό των  συνεργατών μου και των υπαλλήλων του δήμου που βοήθησαν να υλοποιήσουμε τους στόχους την περασμένη χρονιά. Την Τροία δεν την κατέλαβε ο Αχιλλέας με την ανδρεία του αλλά ο Οδυσσέας με το μυαλό του και θέλω να πω με αυτό πως τα αποτελέσματα τα φέρνουν οι άνθρωποι σε οποιαδήποτε προσπάθεια και σ αυτούς επενδύουμε».

Ο Δήμος Κορινθίων στα πλαίσια του συνεδρίου έλαβε ένα ακόμα βραβείο αυτό της δια βίου μάθησης και κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού.

Στην Ξάνθη για τις εργασίες του συνεδρίου βρέθηκε τόσο ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος όσο και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κορινθίων και Αντιπρόεδρος της Ένωσης του «Κλεισθένη» Νεκτάριος Σπηλιόπουλος.O κ. Γενικός εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Κορινθίων με την λήξη των εργασιών του συνεδρίου προσέφερε στον οικοδεσπότη Δήμαρχο Ξάνθηςκ. ΜανώληΤσέπελη, αντίγραφο του πρόσφατα εκδοθέντος βιβλίου “ΚΟΡΙΝΘΟΣ – 1ηΠρωτεύουσα των Ελλήνων”, ευχαριστώντας τον για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία.

Το συνέδριο του «Κλεισθένη» αποτελεί θεσμό για την αυτοδιοίκηση της χώρας  και προσφέρει μέσα από τις εργασίες του ενημέρωση και κατάρτιση σε αιρετούς και στελέχη των ΟΤΑ. Η Κόρινθος φιλοξένησε τις εργασίες του πέρυσι τον Ιούλιο στην πρώτη ουσιαστικά μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση πανελλαδικά μετά την πανδημία, αποκομίζοντας διθυραμβικά σχόλια για την οργάνωση και διεξαγωγή του από αιρετούς, στελέχη των ΟΤΑ, εκπροσώπους της πανεπιστημιακής κοινότητας, κυβερνητικά στελέχη”, αναφέρεται από το δήμο Κορινθίων.