ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Νέες ανακοινώσεις για το νερό της Στυμφαλίας -Στο Κιάτο …περιμένουν!

Νέες ανακοινώσεις από το δήμο Κορινθίων για το νερό από τη Στυμφαλία που εξασφαλίζει στους κατοίκων των δημοτικών διαμερισμάτων

…Και στο δήμο Σικυωνίων ο δήμαρχος τόσα χρόνια αδυνατεί να φέρει το νερό από τη Στυμφαλία στους κατοίκους των χωριών!!!

Όλα αυτά τα χρόνια που η Κόρινθος και τα χωριά της υδροδοτούνται από τη Στυμφαλία οι κάτοικοι στα χωριά του δήμου Σικυωνίων έχουν ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ νερό στις βρύσες τους!!!

Και ο Σταματόπουλος τόσα χρόνια στήριξε τους προεκλογικούς του αγώνες στο νερό της Στυμφαλίας …και έφερε αέρα!!!

Τώρα η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης τόσο για τον Σταματόπουλο όσο και για τη ΔΕΥΑΣ για το ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ νερό που φτάνει στις βρύσες των κατοίκων!

Από το δήμο Κορινθίων ανακοινώνεται:

«Σε 15 μήνες δυνατότητα υδροδότησης των Δ.Ε Άσσου – Λεχαίου και Τενέας από τη Στυμφαλία

Το έργο της Διαδικτύωσης Β΄ από τη ΔΕΥΑ Κορίνθου προϋπολογισμού 7,2 εκ ευρώ, ανακοίνωσαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΚ Αντώνης Καραμανλής και ο Τεχνικός Προϊστάμενος της υπηρεσίας Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Το έργο θα επιτρέψει στο πλαίσιο των σχετικών αδειοδοτήσεων , περιορισμού των διαρροών και αντικατάστασης των δικτύων την υδροδότηση με νερό Στυμφαλίας της δημοτικής ενότητας Άσσου – Λεχαίου, αίτημα χρόνων ανεκπλήρωτο, αλλά και της Δημοτικής ενότητας Τενέας.

Παράλληλα θα δώσει την δυνατότητα και εναλλακτικής παροχής στην πόλη της Κορίνθου ώστε να μην καταγράφονται κανενός είδους προβλήματα διακοπής και η υδροδότηση να είναι συνεχής και απρόσκοπτη.

Είναι ένα έργο που έρχεται από την προηγούμενη δημοτική αρχή όμως οι αδειοδοτήσεις και οι Περιβαλλοντικές μελέτες δεν ήταν αυτές που έπρεπε. Ως ΔΕΥΑΚ προχωρήσαμε σε όλες τις  απαιτούμενες ενέργειες και σήμερα ανακοινώνουμε πως προχωρούμε στην υλοποίηση του» ανέφερε ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Βασίλης Νανόπουλος.

Το έργο αφορά 49 χιλιόμετρα δικτύου αγωγών μεταφοράς νερού. Οι προσφορές θα ανοιχτούν τον Ιανουάριο μήνα και αμέσως μετά θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος. Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης είναι οι 15 μήνες. «Μαζί με το έργο της αποχέτευσης η Δημοτική Ενότητα Άσσου – Λεχαίου θα τύχει αναβάθμισης που δεν είχε καταγραφεί τα τελευταία 20 χρόνια» σημείωσε ο τεχνικός προϊστάμενος Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΚ Αντώνης Καραμανλής επεσήμανε το πλεονέκτημα του έργου της διαδικτύωσης, την δυνατότητα δηλαδή των εναλλακτικών τροφοδοσιών για την πόλη ώστε να μην παρατηρούνται διακοπές.

Στις παραπάνω περιοχές ο δήμος το 2022 , εκτελώντας έργο επεξεργασίας  νερού θα δώσει την δυνατότητα υδροδότησης τους με πόσιμο νερό προσωρινά, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικτύωση Β και επιτευχθεί η υδροδότηση από τη Στυμφαλία.

Στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου ανακοινώθηκε και έργο μικρότερης εμβέλειας εξίσου όμως σημαντικό για την περιοχή του Σοφικού, αφορά στην διαχείριση των ομβρίων υδάτων και έχει προϋπολογισμό 250 χιλιάδες ευρώ».

Κ.Ν