ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Ξεκάθαρη απάντηση Νανόπουλου για το 12ο δημοτικό σχολείο …και την κινδυνολογία από τις φωτογραφίες! -Όλη η αλήθεια (φωτο -βίντεο)

(14:40)

Μετά την πρωινή απάντηση του δήμου Κορινθίων όπου εξηγούσε με λεπτομέρειες τις ενέργειες που γίνονται στο 12ο δημοτικό σχολείο στην Κόρινθο (δείτε την ανάρτηση: ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για τα προβλήματα του 12ου δημοτικού -Τι ενέργειες έχουν γίνει -Θετική εξέλιξη και για το μουσικό σχολείο… -Καυστική απάντηση σε αυτούς που τα διαδίδουν…), ακολούθησε η εξής ανάρτηση από τον σεισμολόγο Άκη Τσελέντη:

Με τις παραπάνω φωτογραφίες ασχολήθηκαν και άλλα ΜΜΕ μετά την ανάρτηση του Τσελέντη

Αυτό ανάγκασε τον δήμαρχο Κορινθίων Β. Νανόπουλο αυτή τη φορά να στείλει απάντηση (με φωτο και βίντεο) ώστε να καταλάβουν όλοι ότι οι φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο (που δείχνουν τις κολόνες πιο λεπτές) είναι μετά από τις παρεμβάσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει.

Γιατί βλέποντας κανείς τις φωτογραφίες με αυτές τις κολόνες ίσως συμπεραίνει ότι το κτήριο είναι έτοιμο να πέσει και είναι φυσικό να δημιουργείται πανικός!!!

Η απάντηση από τον δήμαρχο Κορινθίων Β. Νανόπουλο ώστε να μην δημιουργούνται παρερμηνείες:

“Δεν θα σας πω την άποψή μου, θα σας πω την αλήθεια

Συνοδευόμενος από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Πούρο και τον ειδικό συνεργάτη Κώστα Παπασταμόπουλο, παρευρέθηκα νωρίτερα στο σχολικό συγκρότημα του 12ου δημοτικού σχολείου στο Συνοικισμό.

Συνομίλησα και ενημέρωσα δια ζώσης τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για τις ενέργειες που έχουν γίνει στην κατεύθυνση εντοπισμού, καταγραφής, πρώτης παρέμβασης και συνολικής αντιμετώπισης του προβλήματος με την εγκατάσταση του εργολάβου την προσεχή Τρίτη.

Επεσήμανα πως η εικόνα που καταγράφεται σήμερα και διακινήθηκε ευρέως στο διαδίκτυο αποτελεί αποτέλεσμα της παρέμβασης της τεχνικής υπηρεσίας η οποία απομάκρυνε τα σαθρά σημεία προκειμένου να εντοπίσει το πρόβλημα και να το αντιμετωπίσει αποτελεσματικά. 

Η ίδια υπεύθυνη ενημέρωση έγινε και στα Μέσα Επικοινωνίας που βρίσκονταν στο χώρο. Απο πλευράς σχολείου το παρόν έδωσε ο αναπληρωτής διευθυντής. Όλοι συνηγόρησαν πως κοινός στόχος είναι η ασφάλεια των μαθητών και οι ενέργειες όλων αυτόν τον στόχο υπηρετούν”.

Κ.Ν