ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Ξεκάθαρος ο Νανόπουλος για τα τραπεζοκαθίσματα -Θετικός στη μείωση δημοτικών τελών – Που ήταν αρνητικός

Από το συνδυασμό του Β. Νανόπουλου στο δήμο Κορινθίων ανακοινώνεται:

“Οι θέσεις μας στα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κορινθίων της 22.1.24 είναι οι εξής:

-Η θέση μας είναι η εξής σε ότι αφορά τα τραπεζοκαθίσματα σε κοινοχρήστους χώρους.   Υπερασπιστήκαμε την πολιτική της θητείας μας στην τοποθέτηση υαλοπετασμάτων στους νόμιμα παραχωρημένους από το δήμο κοινόχρηστους χώρους που προσφέρουν προστασία από τη βροχή το κρύο και τον αέρα στους πολίτες και εξυπηρετούν τις επιχειρήσεις της πόλης. Πήραμε τη δέσμευση ότι δεν θα καταργηθούν από τους χώρους που έχουν νόμιμα παραχωρηθεί από τον δήμο. Οι υπερβάσεις και παρανομίες πρέπει να ελέγχονται από το δήμο και την Αστυνομία όπως προβλέπει ο νόμος μέχρι την λειτουργία δημοτικής αστυνομίας. Συμμετέχουμε στην επικαιροποίηση του σχετικού κανονισμού για τους κοινοχρήστους χώρους”.

-Πληρωμή 60.000 ευρώ σε επιχείρηση ελαστικών με διεκδίκηση από το 2019. Καταψηφίσαμε την καταβολή 60.000 ευρώ σύσσωμη η αντιπολίτευση. Για το θέμα αυτό θα ακολουθήσει ξεχωριστή ενημέρωση.

-Αδειοδότηση γηπέδου ποδοσφαίρου. Από 1.1.2024 το γήπεδο στο δημοτικό στάδιο δεν έχει όλες τις άδειες διεξαγωγής αγώνων . Επισημάναμε ότι πρέπει να ενημερωθεί άμεσα η ομάδα ΠΑΣ Κόρινθος για να αντιμετωπίσει το ζήτημα και ο δήμος να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες .

-Ψηφίσαμε τη μείωση των δημοτικών τελών που ήταν και δική μας προεκλογική δέσμευση και αποτέλεσμα της σωστής διαχείρισης που κάναμε στη θητεία μας γεγονός που επέτρεψε τη μείωση των τελών . Σε ποσοστό η μείωση φαίνεται μεγάλη 50 % αλλά σε ποσό διευκρινίζουμε είναι μικρή – 11 ευρώ το χρόνο η διατήρηση μονού τάφου και 22 ευρώ του διπλού – όλες οι άλλες χρεώσεις παραμένουν ίδιες.

Ψηφίσαμε τα υπόλοιπα θέματα που ήταν διαδικαστικά όπως οι  πληρωμές των εργολάβων χωρίς αλλαγές – οι πληρωμές δεν είχαν ψηφιστεί τον Δεκέμβριο από τη σημερινή πλειοψηφία και για το λόγο αυτό καθυστέρησαν έργα”.