ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Ο “αχρωμάτιστος” πολιτικά Ν. Σταυρέλης σε ημερίδα του ΠΑΣΟΚ για την τοπική αυτοδιοίκηση με ομιλητή τον Ανδρουλάκη! (φωτο)

Ο νέος δήμαρχος Κορινθίων Ν. Σταυρέλης παρουσιάστηκε στις εκλογές του περασμένου Οκτώβρη με ένα ψηφοδέλτιο που όπως είπε δεν ανήκει σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και μάλιστα έκανε άνοιγμα σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Έτσι πήρε και τη μεγάλη στήριξη των Κορίνθιων Νεοδημοκρατών.

Τη Δευτέρα όμως το βράδυ είδαμε τον “αχρωμάτιστο” πολιτικά Ν. Σταυρέλη να δίνει το παρόν στην ημερίδα του ΠΑΣΟΚ (!!!) για την τοπική αυτοδιοίκηση όπου μίλησε και ο πρόεδρος Ν. Ανδρουλάκης!

Τι να λένε τώρα οι Κορίνθιοι Νεοδημοκράτες που τον στήριξαν βλέποντας τις παρακάτω εικόνες από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA της 11ης Δεκεμβρίου 2023;

Οι φωτογραφίες:

«Χρειαζόμαστε μια ισχυρή, οικονομικά ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση, που θα αξιοποιεί και θα αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής και θα διαμορφώνει μια νέα σχέση με τον πολίτη», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ομιλία του στην εκδήλωση για την αυτοδιοίκηση, που διοργάνωσε τη Δευτέρα το Ινστιτούτο «In Social» και στην οποία έδωσαν το παρών εκλεγμένοι περιφερειάρχες, δήμαρχοι και στελέχη της αυτοδιοίκησης που υποστήριξε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Ανδρουλάκης πρόσθεσε ότι όραμα του κόμματός του είναι η κεντρική κυβέρνηση να αφουγκράζεται τις ανάγκες των τοπικών κοινωνικών και να σχεδιάζει για τις πόλεις και τις Περιφέρειες του αύριο, μαζί τους και όχι ερήμην τους. Συμπλήρωσε ότι η σταθερή θέση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι «μια αυτοδιοίκηση ισχυρή, ανεξάρτητη, που δεν θα λειτουργεί ως το μακρύ χέρι του εκάστοτε Μεγάρου Μαξίμου, αλλά που με ενισχυμένες αρμοδιότητες και επαρκείς πόρους, θα αποτελέσει τον μοχλό ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επέκρινε έντονα τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στρατηγική που ακολούθησε η κυβέρνηση και η ΝΔ στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. «Στις εκλογές του Οκτωβρίου είδαμε την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να ποδηγετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρούσε δημόσια ως προαπαιτούμενο την πολιτική συγγένεια περιφερειαρχών και δημάρχων με τη Νέα Δημοκρατία για να εξασφαλίζεται, όπως έλεγε κυνικά, ο καλύτερος συντονισμός κεντρικού κράτους και αυτοδιοίκησης. Ξέχασε όμως, ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα, αυτή η συνεργασία δεν εναπόκειται στη διακριτική του ευχέρεια. Είναι υποχρέωσή του.

Όπως είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στο ερώτημα αν χρειαζόμαστε περισσότερη ή λιγότερη τοπική αυτοδιοίκηση, η απάντηση είναι: «Ναι, χρειαζόμαστε πιο ισχυρή και οικονομικά αυτόνομη αυτοδιοίκηση, που θα κάνει πράξη το νέο κυμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα. Θα πρωταγωνιστήσει στην ψηφιακή σύγκλιση, την ενεργειακή δημοκρατία, την ανθεκτικότητα και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους». Κάλεσε τους αιρετούς να συνδράμουν μαζί με το ΠΑΣΟΚ στην εκπόνηση ενός εθνικού σχεδίου για την ενδυνάμωση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης με στόχους”, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο news247.gr

Κ.Ν