ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Ο Χ. Κορδώσης έκανε το αυτονόητο! -…Δεν πήγε πίσω από τον Β. Νανόπουλο! – “Βελούδινο” το διαζύγιο με τον συνδυασμό του Καλλίρη!

Ο Χ. Κορδώσης έκανε το αυτονόητο! Να μην χαράσσει και αυτός κοινή πορεία, όπως έκανε ο συνδυασμός του Π. Καλλίρη (συνδυασμό τον οποίο και συμμετείχε), με τον Β. Νανόπουλο!

Πολιτικά έντιμη και σωστή η στάση του Χ. Κορδώση, γιατί έχει διαχωρίσει εδώ και πολύ καιρό τη θέση του σε ότι αφορά τον Β. Νανόπουλο!

Κανονικά το ίδιο θα έπρεπε να κάνουν και άλλα στελέχη του συνδυασμού του Π. Καλλίρη οι οποίοι τώρα κάθονται στο ίδιο τραπέζι με τον Β. Νανόπουλο!

Γενικά τώρα, καλές οι θέσεις (έμμισθες η μη) που αναλαμβάνουν κάποιοι αλλά αυτές έχουν και κόστος! Μάλλον κάποιοι κοιτούν μόνο το τώρα…

Ο Νανόπουλος το γράφουμε ξανά! Για την ώρα φαίνεται να τα έχει φέρει τα πράγματα όπως θέλει! Ο χρόνος θα δείξει τελικά τι θα γίνει γιατί κάποια θέματα που συμβαίνουν στην Κόρινθο δεν είναι αρεστά στους πολίτες (τα γράφουμε και θα τα γράφουμε στην πορεία).

Μην βιαστεί λοιπόν κανείς να βγάλει συμπεράσματα! Φυσικά θα είμαστε από τους πρώτους που θα γράψουμε αν τελικά η πορεία του Νανόπουλου αποδειχτεί καλή (με τον τρόπο που θα χειριστεί τα πράγματα στο εξής)

Σε ότι αφορά το διαζύγιο του Χ. Κορδώση από τον συνδυασμό του Π. Καλλίρη θα το χαρακτηρίζαμε “βελούδινο”. Ο καθένας χαράσσει δική του πορεία …χωρίς να γίνεται θόρυβος! “Μαεστρικό” διαζύγιο!

Από το συνδυασμό του Π. Καλλίρη ανακοινώνεται:

“Η σύμπραξη των παρατάξεων «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» και «ΔΥΝΑΜΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ» αποτελεί μια κοινή πρωτοβουλία υπέρβασης, σύνθεσης και συνένωσης δυνάμεων που έχει στόχο τη διαμόρφωση μιας ισχυρής πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, που εμπράκτως θα εγγυάται ότι ο Δήμος μας αξιοποιεί κάθε δυνατότητα για να προσφέρει ένα καλύτερο παρόν για τους Δημότες. Ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Σε επίπεδο παράταξης, εν λόγω απόφαση ελήφθη κατ’ αρχάς σε επίπεδο αιρετών και κατόπιν έλαβε τη σύμφωνη γνώμη  των Στελεχών μας, τα οποία εξουσιοδότησαν τον επικεφαλής μας, κ. Πελοπίδα Καλλίρη για κάθε συνεννόηση προς επίτευξη της σύμπραξης, πάντα υπό τις συνθήκες που περιγράφονται στην κοινή δήλωση και στο πρακτικό της σύμπραξης.

Σε μια συγκυρία που επιτάσσει την υπέρβαση διαχωριστικών γραμμών (όσο δύσκολο κι αν είναι), προκειμένου να γίνουν πράξη τα αυτονόητα και όσα πρεσβεύουμε, αλλά και για να συμβάλλουμε στην άρση όσων εμποδίζουν την εξέλιξη του τόπου μας, αναλαμβάνουμε την ευθύνη της τιμητικής στήριξης των συντοπιτών μας και τη μετουσιώνουμε σε ευθύνη διοίκησης.

Η κατ’ αρχήν διαφωνία του αξιόλογου συνοδοιπόρου μας και δημοτικού σύμβουλου κ. Χρ. Κορδώση (ως αναφαίρετο δημοκρατικό του δικαίωμα), όπως αυτή εκφράστηκε στην πρώτη φάση της διαβούλευσής μας και εξελίχθηκε σε δήλωση σεβασμού της άποψης της παράταξης,είναι απολύτως κατανοητή, αλλά μας οδηγεί σε χωριστούς δρόμους.

Με μεγάλη μας λύπη, και εν όψει της τυπικής κατακύρωσης της σύμπραξης των δύο παρατάξεων, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε από κοινού με τον κ. Κορδώση την ανεξαρτητοποίηση του από τη «ΔΥΝΑΜΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ», σύμφωνα με τα όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία.

Η στάση του κ. Κορδώση συνοψίζεται και αποδίδεται ως ακολούθως: «Οι λόγοι που με οδήγησαν στην ανεξαρτητοποίηση μου από τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ στις 26/11/2018, την παράταξη για την οποία αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις στις εκλογές του 2014, και υπηρέτησα μάχιμα ως δημοτικός σύμβουλος για 4 και πλέον χρόνια, αφορούσαν στην απουσία της αδιαπραγμάτευτης για μένα συνθήκης των κοινών αρχών και προθέσεων, του κοινού οράματος και της συμφωνίας στους τρόπους και τα μέσα υλοποίησής του.

Δεδομένου ότι δυστυχώς οι συγκεκριμένοι λόγοι εξακολουθούν να υφίστανται σε ό,τι με αφορά, η συνυπογραφή της σύμπραξης και η συμμετοχή μου στο νέο διοικητικό σχήμα είναι μια υπέρβαση που δεν αποτελεί επιλογή μου. Προσωπικά, αναλαμβάνω την ευθύνη της αντιπολίτευσης. Ευχαριστώ τους συνοδοιπόρους μου στη ΔΥΝΑΜΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ και τον επικεφαλής κ. Πελοπίδα Καλλίρη για τον έντιμο αγώνα μας.»

Ευχαριστούμε τον κ. Κορδώση για τη μέχρι σήμερα γνήσια συμπόρευσή μας»

Φώτης Νικολακόπουλος