ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Πολίτες εκπαιδεύτηκαν ΔΩΡΕΑΝ για τη ναυαγοσωστική…

«Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο “Γνωριμία με τη ναυαγοσωστική” στην παραλία “Καλάμια”, το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024. Το σεμινάριο διοργάνωσε  ο Δήμος Κορινθίων σε συνεργασία  με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων ΕΔΟΚ.   

Οι πολίτες εκπαιδεύτηκαν ΔΩΡΕΑΝ από τον κ. Καστρινάκη Παντελή, Πρόεδρο της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ για τις βασικές έννοιες  της Ναυαγοσωστικής.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε:

  • στους τρόπους εισόδου στο υγρό στοιχείο,
  • στους τρόπους προσέγγισης του θύματος με διασωστικό κολύμπι,
  • στις λαβές για ανάσυρση του θύματος και στους τρόπους μεταφοράς του
  • στην έξοδος από το υγρό στοιχείο.

Επιπρόσθετα, οι συμμετέχουσες και συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν  στην παροχή βασικών Α’ Βοηθειών, οι οποίοι μετά το πέρας της εκδήλωσης έλαβαν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Στη εκδήλωση παραβρέθηκαν  ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κος Τσάκωνας Ιωάννης, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού κος Δημάκος Κωνσταντίνος και η αντιδήμαρχος Τουρισμού και Παιδείας κα Τσουλουχά Δήμητρα. Επίσης η συντονίστρια ΕΔΔΥΠΠΥ  Δήμου Κορινθίων κα Σούκουλη Αμαλία, η Πρ/νη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας κα Σπυροπούλου Αναστασία και η Πρ/νη των ΚΑΠΗ Κορίνθου κα Μπισμπίκη Άννα, καθώς επίσης και οι υπάλληλοι του Προγράμματος “Βοήθεια στο  σπίτι”Χούπη Αγγελική και Σκούρτη Ανδριάνα. Στο σεμινάριο συμμετείχαν είκοσι νέοι εθελοντές πολίτες,  και το παρακολούθησαν πλήθος παρευρισκόμενων δημοτών  και λουόμενων», αναφέρεται μεταξύ άλλων από το δήμο Κορινθίων.