ΚΟΡΙΝΘΟΣ: …Πως την πάτησε έτσι ο δήμαρχος! -Καταδικάζουν τις αυθαίρετες ενέργειες και ζητούν να γίνει έρευνα! – Η πρόταση του Β. Νανόπουλου δεν εγκρίθηκε από το σώμα!

…Πως την πάτησε έτσι ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή του Β. Νανόπουλου στο δήμο Κορινθίων είναι πραγματικά να απορεί κανείς!

Καταδικάζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι τις αυθαίρετες ενέργειες της δημοτικής αρχής για την καταστροφή και εκρίζωση 200 περίπου ελαιοδένδρων στο Περιγιάλι!

Ζητούν να γίνει έρευνα και καταλογισμός τυχόν ευθυνών από την Εθνική Αρχή διαφάνειας.

Με αυτό το θέμα έχει …βουίξει όχι μόνο η Κόρινθος αλλά όλη η Κορινθία για τον τρόπο που λειτούργησε η δημοτική αρχή στο θέμα της καταστροφής των ελαιόδεντρων!

…Δήμαρχε αυτές οι βιασύνες σας (ως δημοτική αρχή) σε κάποια θέματα δημιουργούν ΣΟΒΑΡΑ ερωτηματικά στους δημότες για το πως λειτουργείτε σε άλλα θέματα του δήμου!

Να σημειωθεί επίσης ότι η πρόταση του δημάρχου Β. Νανόπουλου για σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής έλαβε 13 ψήφους και δεν εγκρίθηκε από το σώμα!

Από τον επικεφαλής της «ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» στο δήμο Κορινθίων Ν. Σταυρέλη αναφέρεται:                                             

«Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του τη Τετάρτη 8 Ιουλίου συζήτησε την αίτηση δημοτικών συμβούλων 4 δημοτικών παρατάξεων και 3 ανεξάρτητων συμβούλων, με θέμα “Συζήτηση και λήψη απόφασης για την οικολογική και οικονομική καταστροφή της περιουσίας του Δήμου με την κοπή και εκρίζωση 200 ελαιοδένδρων στο ελαιοτεμάχιο του Δήμου (κληροδότημα Σακελλαρίου) έκτασης 13 στρεμμάτων στη θέση “Πασιά – Περιγιαλίου”.

Μετά από λεπτομερή συζήτηση και έκθεση των γεγονότων από όλες τις πλευρές το Δημοτικό Συμβούλιο υπερψήφισε την πρόταση της παράταξής μας και εμού προσωπικά (14 ψήφοι), η οποία έχει ως εξής:

-Καταδικάζει τις αυθαίρετες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την καταστροφή και εκρίζωση 200 περίπου ελαιοδένδρων.

-Ζητά να γίνει έρευνα και καταλογισμός τυχόν ευθυνών από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

-Να γίνει διαπαραταξιακή επιτροπή για την καταγραφή και εκποίηση με πλειοδοτικό διαγωνισμό των ξύλων.

Η πρόταση του Δημάρχου κ. Νανόπουλου για σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής έλαβε 13 ψήφους και δεν εγκρίθηκε από το Σώμα».