ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Σκόπιμη απουσία των δημοτικών συμβούλων καταγγέλει ο δήμαρχος – Β. Νανόπουλος: “Ο Σταυρέλης με αυτήν την κίνηση ζημιώνει τους πολίτες, καθυστερεί έργα του δήμου…”

«Την σκόπιμη απουσία των δημοτικών συμβούλων σε μια ακόμα προγραμματισμένη και τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κορίνθου κατήγγειλε την Τρίτη ο Δήμαρχος Κορινθίων υπενθυμίζοντας στους συμβούλους πως η παρουσία τους είναι υποχρέωση που εκπορεύεται από την εκλογή τους και δεν αποτελεί επιλογή προκειμένου να εξυπηρετηθούν μικροπαραταξιακά και εκλογικά οφέλη. Η δήλωση του δημάρχου γίνεται αφορμή μιας ακόμα συνεδρίασης η οποία δεν κατέστη εφικτό να υλοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας, με σημαντικά θέματα, ένα εκ των οποίων ήταν και οι επιχορηγήσεις των πολιτιστικών συλλόγων του δήμου Κορινθίων.

«Η προχθεσινή προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ δεν έγινε λόγω ελλείψεως απαρτίας. Είναι η τακτική που ακολουθεί η αντιπολίτευση και οι ανεξαρτητοποιηθέντες δημοτικοί σύμβουλοι όχι σήμερα αλλά τους τελευταίους μήνες. Θεωρώ είναι μια ανεύθυνη στάση που δεν επιτρέπει στο Δημοτικό Συμβούλιο  να  λειτουργεί και να λαμβάνει αποφάσεις υπέρ των πολιτών, προχθές λόγω της απουσίας δεν μπορέσαμε να εγκρίνουμε τις επιχορηγήσεις των πολιτιστικών  συλλόγων.

Τώρα πρέπει να περιμένουμε την 3η συνεδρίαση, διότι ο κΣταυρέλης έχει πει πως θα λείπει σε 2 συνεδριάσεις και στην 3η θα έρχεται για να μην έχουμε απαρτία και να μην γίνεται έργο.  Η επίσημη δικαιολογία είναι πως είναι αντίδραση στην τότε κυβέρνηση για ρύθμιση την οποίαν είχε ψηφίσει. Η κυβέρνηση άλλαξε η τακτική όμως παραμένει. Ο κ Σταυρέλης με αυτήν την κίνηση ζημιώνει τους πολίτες, καθυστερεί έργα του δήμου κι αυτό πρέπει να το γνωρίζουν και να το αξιολογήσουν οι πολίτες.

Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες και να τονίζουμε την απουσία εκείνων  οι οποίοι έχουν υποχρέωση να είναι παρόντες και είτε να ψήφιζουν ή να καταψηφίζουν σε κάθε περίπτωση όμως να παρίστανται.

Το φαινόμενο είναι αρκετών μηνών, καθυστερούν την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου για μικροπαραταξιακή και εκλογική ωφέλεια  και οι δημότες πρέπει να τα ο ξέρουν. 

Οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι ως δημοτική αρχή είμαστε συνεπείς, πως  υπηρετούμε τους πολίτες και τα συμφέροντα τους ενώ οι υπόλοιποι κοιτάζουν πως θα δημιουργήσουν ζημιά μόνο και μόνο για να πάρουν την καρέκλα του δημάρχου», αναφέρεται από το δήμο Κορινθίων