ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Σύσκεψη για τα “Παύλεια 2024”

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται: «Η πρώτη σύσκεψη μεταξύ ενδοεκκλησιαστικών φορέων και προσώπων για τα «ΙΗ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2024» πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, στην Κροκίδειο Αίθουσα στην Κόρινθο.

Κατά την διάρκεια της συσκέψεως, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία και καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μαςκ. Διονυσίου, παρουσία του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου,του Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Ανθίμου Παπαλεξόπουλου, τωνΙερέων του Καθεδρικού Ι. Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου,τωνΙερέων της Αρχαίας Κορίνθου, του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ»κ. Ιωάννου Λιούντρηκαι των Εκκλησιαστικών υπαλλήλων,συζητήθηκαν οι τρόποι, με τους οποίους θα πραγματοποιηθούν καλύτερα οι προγραμματιζόμενες Ιερατικές, Ιεροσυνοδικές Λειτουργικές,Εορταστικές και Επιστημονικές Εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου μας και Αποστόλου των Εθνών Παύλου και ετέθησαν τα θέματα και οι προτεραιότητες που θα αναλυθούν στην επερχόμενη ευρύτερη σύσκεψη με τους υπόλοιπους αρμόδιουςφορείς του Νομού μας.

Ο Σεβασμιώτατος,πέραν των τεχνικών ζητημάτων που αναλύθηκαν, επεσήμανε την αναγκαιότητα,που,ως Κορίνθιοι, οφείλουμε να μας χαρακτηρίζει, να τιμήσουμε κι εφέτος όπως αρμόζει τον Προστάτη, Έφορο και Ιδρυτή της Τοπικής μας Εκκλησίας».