ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: …ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ!!! -…Τι λέει ο μητροπολίτης Κορίνθου;

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: …ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ!!! -…Τι λέει ο μητροπολίτης Κορίνθου;

-Πολλά ερωτηματικά για τα εκατομμύρια ευρώ για την ανακαίνιση του Μητροπολιτικού Μεγάρου Κορίνθου!

-Δεν υπήρξε διάψευση από τη μητρόπολη για το κόστος εργασιών που αγγίζουν τα 1.2 εκ. ευρώ!!!

–Με ποια χρηματοδότηση γίνονταν αυτές οι εργασίες;

Επανερχόμαστε σε χθεσινή ανάρτηση όπου αναφέραμε μεταξύ άλλων:  «Στη zougla.gr αναφέρεται: «Πόλεμος» καταγγελιών, αντεγκλήσεων και αγωγών έχει ξεσπάσει τους τελευταίους μήνες μεταξύ του Μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιου και της εταιρείας «Καρανίκης» που ανέλαβε την ανακαίνιση του Μητροπολιτικού Μεγάρου.

Οι δύο πλευρές ήδη έχουν προσφύγει στα δικαστήρια βγάζοντας από τη φαρέτρα τους σειρά σοβαρών καταγγελιών όπως υπέρογκες οφειλές, καταπατήσεις συμβάσεων και διεκδικήσεις ρητρών.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η ανακαίνιση του Μητροπολιτικού Μεγάρου Κορίνθου η οποία φέρεται να ξεκίνησε από την Άνοιξη του 2012, στην καρδιά δηλαδή της οικονομικής κρίσης, και κόστισε περισσότερα από 1,2 εκατ. ευρώ!

Ποσό το οποίο δικαιολογεί απόλυτα τις πολυτελείς υποδομές του Μεγάρου.

Άλλωστε, ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με το σχέδιο εργασιών, το οποίο βρίσκεται σε γνώση του zougla.gr, το κεντρικό κτήριο του μεγάρου διαθέτει πέντε κουζίνες, έξι κρεβατοκάμαρες και εννέα μπάνια.

Παράλληλα, υπάρχουν ειδικές υποδομές και για την ασφάλεια του συγκροτήματος όπως control room και κάμερες παρακολούθησης, ενώ για τις ζεστές και ανοιξιάτικες ημέρες έχει διαμορφωθεί και ένα αίθριο.

Το «ροζ Μέγαρο» όπως το αποκαλούν πλέον οι Κορίνθιοι λόγω του χρώματός του, έχει προκαλέσει αίσθηση σε κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι αναρωτιούνται πως γίνεται σε περιόδους κρίσεων να δαπανώνται τόσα χρήματα, την ώρα μάλιστα που ο μητροπολίτης διέθετε τόσο κατοικία όσο και γραφεία.

…Μετά από την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους του έργου, οι σχέσεις μεταξύ του σεβασμιότατου και του κατασκευαστή διερράγησαν με αφορμή μια ανεξόφλητη οφειλή ύψους περίπου 600.000 ευρώ.

Ειδικότερα, κύκλοι της εταιρείας με τους οποίους μίλησε το zougla.gr, ανέφεραν ότι συνολικά το έργο κόστισε κάτι παραπάνω από 1,2 εκατ. ευρώ, προσθέτοντας ότι τα προβλήματα ξεκίνησαν τον Μάιο του 2013 όταν και είχε ολοκληρωθεί το 98% των εργασιών.

«Μέχρι τότε η ανάδοχος εταιρεία είχε λάβει 600.000 ευρώ και υπολείπονταν ακόμη 607.000 ευρώ. Από εκείνη τη στιγμή και μετά η Μητρόπολη έδινε συνεχώς υποσχέσεις ότι θα εξοφλήσει τα οφειλόμενα, ωστόσο δεν το έπραξε ποτέ με αποτέλεσμα κάποιοι εκ των υπαλλήλων να παραμείνουν απλήρωτοι και να αρχίσουν, για πρώτη φορά, να σφραγίζονται επιταγές της εταιρείας.

Παράλληλα, το zougla.gr επικοινώνησε και με τον ιδιαίτερο γραμματέα του μητροπολίτη Διονύσιου, κ. Γεώργιο Μάνταλο, ο οποίος αναφερόμενος στα χρήματα που δαπανήθηκαν για την ανακαίνιση του Μεγάρου σημείωσε: «Το ποσό ελήφθη με χρηματοδότηση, ενώ όλες οι διαδικασίες για το έργο ξεκίνησαν προ κρίσεως, πριν από το 2010. Το έργο καθυστέρησε λόγω της αναδόχου εταιρείας».

Όπως επεσήμανε ο κ. Μάνταλος «Με ευθύνη της εταιρείας κατέπεσαν όλες οι συμβάσεις και οι ρήτρες.

Ο ανάδοχος του έργου άργησε, έφαγε χρήματα από ανθρώπους που είχε βάλει να δουλέψουν, μας δημιούργησε πρόβλημα και ήταν ο λόγος της καθυστέρησης.

Το δημοσίευμα στη zougla.gr

Το δημοσίευμα στη zougla.gr

»Η υπόθεση έχει πάει στα δικαστήρια. Δικάζεται από τριών ειδών δικαστήρια, τα κανονικά στα οποία η ανάδοχος εταιρεία υπέβαλε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και δεν εξετάστηκαν καν, από τα εκκλησιαστικά δικαστήρια τα οποία έχουν και την μεγαλύτερη ισχύ και η υπόθεση ετέθη στο αρχείο και υπάρχουν και τα πολιτειακά. Ενώ μάλιστα προσέφυγαν στα δικαστήρια δεν παρέστησαν, οπότε το θέμα είναι καθαρά τυπικό. Επίσης δεν εκκρεμεί μόνο η αίτηση της αντίπαλης πλευράς, αλλά και οι ρήτρες οι δικές μας. Η εταιρεία μας χρωστάει ένα πολύ μεγάλο ποσό. Ήταν ασυνεπής, δεν πλήρωνε, υπάρχει σχετικός φάκελος που περιέχει εκατοντάδες καταγγελίες της ασυνέπειας της. ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

»Όσον αφορά στις κρεβατοκάμαρες, τα Επισκοπία είναι μοναστήρια, μονές που μένουν άνθρωποι όπως ο σεβασμιότατος και ο πρωτοσύγκελος. Μέσα λοιπόν μένουν άνθρωποι που διακονούν και δουλεύουν στις υπηρεσίες της Μητροπόλεως. Ο Σεβασμιότατος απλώς ανακαίνισε το κτήριο, το οποίο είναι του 1930. Τι έπρεπε να κάνει, να γκρεμίσει τις κρεβατοκάμαρες; Το κτήριο έπεφτε. Μάλιστα το ποίμνιο, κατά 99,9% ήθελε το Μητροπολιτικό Μέγαρο να φτιαχτεί.

»Τι θα έπρεπε να κάνουμε, να αφήσουμε την περιουσία να καταρρέει. Επίσης ο σεβασμιότατος δεν είχε κατοικία. Το ορφανοτροφείο που λένε ότι έμενε είναι ένα ανεξάρτητο ίδρυμα που η χρήση του είναι αποκλειστικά για φιλανθρωπικούς σκοπούς, εκεί φιλοξενούνταν τα γραφεία και οι υπηρεσίες της Μητρόπολης προσωρινά. Το γραφείο γάμων, το λογιστήριο κα. Μάλιστα, όταν ήρθε ο σεβασμιότατος κοιμήθηκε σε ράντζο μέχρι να φτιάξει δωμάτιο και να κοιμηθεί σαν άνθρωπος. Ο σεβασμιότατος δεν έφτιαξε το σπίτι του, είναι περιουσία του κορινθιακού λαού και θα μείνει σε αυτόν. Οι περισσότεροι Κορίνθιοι είναι μαζί του». (δείτε εδώ όλη την ανάρτηση).

ΣΣ. Πραγματικά έχουμε “εντυπωσιαστεί” από το κόστος των εργασιών για την ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ του Μητροπολιτικού Μεγάρου Κορίνθου!!!

Αν και το περιμέναμε, τελικά δεν είδαμε (!!!) στο άρθρο της zougla.gr κάποια ΔΙΑΨΕΥΣΗ από τη μητρόπολη για το μεγάλο κόστος εργασιών που αγγίζουν τα 1,2 εκ. ευρώ!!! …Τι σόι ανακαίνιση είναι αυτή; Με τόσα χρήματα κάποιος μπορεί να αγοράσει 10 περίπου μεγάλα σπίτια στην Γλυφάδα!!! Το γράφουμε ξανά: Γίνεται λόγος ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ! …Δηλαδή πόσα χρήματα θα στοίχιζε αν χτιζόταν ένα κτίριο από την αρχή;

Τι να σκέφτονται άραγε αυτή τη στιγμή χιλιάδες Κορίνθιοι που διαβάζουν τα παραπάνω και αντιμετωπίζουν τεράστιες οικονομικές δυσκολίες και πολλοί από αυτούς δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε ένα πιάτο φαγητό στην οικογένειά τους;

…Τόση μεγάλη ανακαίνιση ήταν άραγε απαραίτητη να γίνει στο Μητροπολιτικό Μέγαρο της Κορίνθου; Δεν είπαμε όχι στην ανακαίνιση αλλά δεν θα μπορούσε να γίνει με λιγότερα χρήματα;

Ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων δεν θα μπορούσε να διατεθεί κάπου αλλού; Το αν οι εργασίες ξεκίνησαν πριν ή μετά την κρίση για εμάς τουλάχιστον ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΗΜΑΣΙΑ. Τα 1,2 εκ ευρώ θεωρούμε ότι είναι ένα ποσό υπέρογκο όποτε και αν ξεκίνησαν οι εργασίες! Αυτή είναι η άποψή μας. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ! Τώρα αν, λέμε αν, κάποιοι στην μητρόπολη …θεωρούν λογικό το κόστος των εργασιών είναι άλλο θέμα!

ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΜΕ όταν διαβάζουμε στη zougla.gr: “Σύμφωνα με το σχέδιο εργασιών, το οποίο βρίσκεται σε γνώση του zougla.gr, το κεντρικό κτήριο του μεγάρου διαθέτει πέντε κουζίνες, έξι κρεβατοκάμαρες και εννέα μπάνια.

Παράλληλα, υπάρχουν ειδικές υποδομές και για την ασφάλεια του συγκροτήματος όπως control room και κάμερες παρακολούθησης, ενώ για τις ζεστές και ανοιξιάτικες ημέρες έχει διαμορφωθεί και ένα αίθριο…”. 

…Πάλι καλά που δεν διαβάζουμε και για πισίνες εσωτερικά του κτιρίου!

Ο δεσπότης Κορίνθου μήπως  είναι καιρός να δώσει εξηγήσεις με ποια χρηματοδότηση γίνονταν αυτές οι εργασίες και ποιο ήταν το κόστος; Γιατί εμείς τουλάχιστον δεν μπορούμε να ακούμε για κόστος ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ 1,2 εκ ευρώ, για ένα σωρό μπάνια, κάμερες ασφαλείας …κτλ και από την άλλη να ακούμε …για κουπόνια αγάπης από την εκκλησία και ούτως καθεξής! 

Αυτή είναι η άποψή μας και την γράφουμε ξεκάθαρα! ΕΚΤΟΣ και αν δούμε τον μητροπολίτη Κορίνθου να διαψεύδει το δημοσίευμα της zougla.gr σε ότι αφορά το 1,2 εκ. ευρώ της ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ και όλες τις πολυτέλειες που αναφέρονται στο σχετικό άρθρο!

Το άρθρο της zougla.gr έχει πάρει μεγάλη διάσταση καθώς πρόκειται για την μεγαλύτερη ηλεκτρονική εφημερίδα στην Ελλάδα! Θεωρούμε ότι οφείλουν από την μητρόπολη να απαντήσουν σε όλα αυτά που αναφέρθηκαν στη zougla.gr. Θεωρούμε ότι το οφείλουν στους πιστούς της Κορινθίας…

Καντε κλικ για να αφησετε καποιο σχολιο

Αφηστε καποιο σχολιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Περισσοτερα στην κατηγορια ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Η αστυνομία έφτασε στο νοσοκομείο Κορίνθου για να τον συλλάβει…

korinthiannewsΔεκεμβρίου 11, 2018
Πρωτοπαππά Μ.

ΛΟΥΤΡΑΚΙ-Π-ΑΓ.Θ: Η Μ. Πρωτοπαππά έβαλε και το όνομά της στην επωνυμία του συνδυασμού -…Μήπως άργησε λίγο να ανακοινώσει;

korinthiannewsΔεκεμβρίου 11, 2018
κτηνιατρικές υπηρεσίες

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Σε δύο μέρες παρασχέθηκαν κτηνιατρικές υπηρεσίες σε συνολικά 42 αδέσποτους σκύλους και σε 18 γάτες…

korinthiannewsΔεκεμβρίου 11, 2018

Ναρκωτικά, όπλα, τσεκούρι, μαχαίρια, γκλομπ, βρέθηκαν σε δύο σπίτια στο Λουτράκι (φωτο)

korinthiannewsΔεκεμβρίου 11, 2018
Ζήρεια -Χιονοδρομικό Κέντρο

Αρκετό χιόνι στο χιονοδρομικό κέντρο στη Ζήρεια (φωτο)

korinthiannewsΔεκεμβρίου 11, 2018
ξωτικά Χριστουγέννων

ΒΕΛΟ: Θα ανάψουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο …μαζί με τα ξωτικά!

korinthiannewsΔεκεμβρίου 11, 2018