ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Τι ανέφερε ο δήμαρχος για την κομποστοποίηση…

Από το δήμο Κορινθίων αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Τον κύκλο της ενημέρωσης που θα επιφέρει στο Δήμο Κορινθίων αύξηση ποσοστών ανακύκλωσης, περαιτέρω προστασία του περιβάλλοντος και εξοικονόμηση πόρων, άνοιξε ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος. «Η ανακύκλωση ξεκινά από τους πολίτες. Γι αυτό και το μήνυμα που στέλνω με αυτήν την συνέντευξη είναι «βάζουμε στους μπλε κάδους ΜΟΝΟ τα ανακυκλώσιμα υλικά» σημείωσε ο Δήμαρχος πλαισιωμένος από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Δημήτρη Μπίτζιο και τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Καθαριότητας Γιάννη Τσολάκη.

«Ο Δήμος Κορινθίων έχει ήδη παραλάβει και τοποθετήσει 440 νέους πράσινους κάδους στο σύνολο των 2.000 που υπάρχουν στο δήμο, έχει ενισχύσει πρόσφατα με προσωπικό την υπηρεσία για την αποκομιδή και πολύ σύντομα θα παραλάβει από την Ε.Ε.Α.Α και μπλε κάδους καθώς επίσης και απορριμματοφόρο στην κατεύθυνση ενίσχυσης της ανακύκλωσης η οποία αποτελεί εθνική στόχο. Ο Δήμος κάνει τις προσπάθειες που πρέπει, οι πολίτες να βοηθήσουν τις προσπάθειες αυτές για να κατορθώσουμε να προστατεύσουμε καλύτερα το περιβάλλον μας και να εξοικονομήσουμε πόρους”.

Ο Δήμαρχος έκανε λόγο για το σχέδιο που υλοποιείται στην καθαριότητα και το οποίο τον τελευταίο χρόνο έχει επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα, σημείωσε ωστόσο πως τα περιθώρια βελτίωσης είναι μεγάλα. «Ενισχύουμε τον εξοπλισμό καθαριότητας με την προμήθεια αυτόν τον χρόνο τεσσάρων απορριμματοφόρων τα οποία θα είναι και πλυντήρια κάδων και ακόμα τεσσάρων τον επόμενο. Επισκευάσαμε και συντηρήσαμε τον υπάρχοντα εξοπλισμό προκειμένου να αξιοποιηθεί πλήρως. Η αποκομιδή γίνεται σήμερα με το σύστημα GPS και είναι αποτελεσματική.»

Μιλώντας για την κομποστοποίηση και την διαλογή στην πηγή ανέφερε πως οι καφέ κάδοι θα τοποθετηθούν αφού τελειώσει η δικαστική διαδικασία που αφορά την μονάδα κομποστοποίησης ενώ κάλεσε τους πολίτες να προχωρήσουν σε διαλογή στην πηγή, να μην αφήνουν απορρίμματα εκτός των κάδων, να κλείνουν τους κάδους αφού τοποθετήσουν εντός τα απορρίμματα, να συνεννοούνται με την υπηρεσία καθαριότητας για τα ογκώδη…”