ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Τι βρέθηκε πάνω σε μηχανοκίνητη λέμβο…

Επανερχόμαστε σε ανάρτηση της περασμένης Πέμπτης όπου αναφέραμε μεταξύ άλλων: “Σε επικοινωνία της korinthiannews.gr με το υπουργείο ναυτιλίας μας ανέφεραν: “Η επιχείρηση ξεκίνησε από χθες και πρώτες πρωινές ώρες από το λιμεναρχείο Κορίνθου σε συνεργασίας λιμενικό τμήμα της Επιδαύρου.

Αφορά υπόθεση κλεμμένων ψαριών στην περιοχή του Κόρφου. Συνελήφθησαν έξι Έλληνες και κατασχέθηκαν 310 κιλά ψάρια, 116 κιλά τσιπούρες, 6,8 κιλά Κολλιού και 6,6 κιλά κοκκάλια. Την προανάκριση διενεργεί το λιμεναρχείο Κορίνθου…»

Η επίσημη ανακοίνωση από το λιμενικό σώμα

“Στη σύλληψη έξι συνολικά Ελλήνων προέβησαν την 4/03/2020 στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κορίνθου σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή Παλαιάς Επιδαύρου.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών για κλοπή ιχθύων από μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας στην ευρύτερη περιοχή του όρμου Σοφικού Σαρωνικού κόλπου, εντοπίστηκε, μετά από συντονισμένη επιχείρηση των ανωτέρω Λιμενικών Αρχών, στην παραλία Κόρφου Κορινθίας, μία μηχανοκίνητη λέμβος με επιβαίνοντες δύο από τους έξι Έλληνες, πάνω στην οποία βρέθηκαν συνολικά 129,4 kg αλιεύματα καθώς και δίχτυ περίπου 150μ., ενώ οι ανωτέρω δεν έφεραν τις απαιτούμενες άδειες.

Επιπλέον, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ακόμη τέσσερις Έλληνες, φερόμενοι να έχουν τελέσει το αδίκημα της κλοπής ιχθύων συνολικού βάρους 310 kg ιχθύων.Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η λέμβος, τα αλιευτικά εργαλεία, καθώς και τα ανωτέρω αλιεύματα”.