ΚΟΡΙΝΘΟΣ: …Τι συνέβη; “Πέταξε” η δωρεάν μεταφορά των δημοτών από τον προαστιακό στο κέντρο της Κορίνθου; -Ερωτηματικά για τους “αμέτρητους” συνεργάτες του Σταυρέλη!!! -Τι συμβαίνει με τα φώτα LED…

Επανερχόμαστε σε ένα θέμα που “καίει” τους Κορίνθιους πολίτες και είναι η σύνδεση του σταθμού του προαστιακού με το κέντρο της πόλης με δωρεάν μετακίνηση! Τόσα χρόνια αυτό ζητούν οι πολίτες και τώρα που θα μπορούσε να γίνει αυτό η δημοτική αρχή του Σταυρέλη με τις ενέργειες της …δείχνει να σκέφτεται κάτι άλλο!!!

Πολύ σωστά αναφέρει και ο πρώην δήμαρχος Κορινθίων Β. Νανόπουλος παρακάτω: Είμαστε υπέρ της δημοτικής συγκοινωνίας και της σύνδεσης του προαστιακού με το κέντρο της πόλης της Κορίνθου με τα ηλεκτρικά λεωφορεία δωρεάν (με τα ηλεκτρικά λεωφορεία που δώρισε η εταιρία MotorOil στο δήμο). Είμαστε  αντίθετοι με την εν λευκώ παραχώρησή τους στο ΚΤΕΛ όπως αποφασίστηκε από την πλειοψηφία της δημοτικής αρχής στη δημοτική επιτροπή πρόσφατα...”

…Ας εξηγήσει η δημοτική αρχή του Σταυρέλη στους δημότες τι συμβαίνει!

Επίσης αυτό που συζητιέται ιδιαίτερα είναι ότι την δημοτική αρχή του Σταυρέλη την ενδιαφέρει πιο πολύ να “γεμίζει” από ειδικούς συνεργάτες (άμισθους ή έμμισθους) σε σημείο να …αναρωτιέται κανείς τι συμβαίνει!

Τέλος σε ότι αφορά τον φωτισμό LED επειδή πολλά ακούγονται δεν είδαμε τα στελέχη της δημοτικής αρχής να τονίζουν ότι μειώνει την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος στους κοινόχρηστους χώρους πάνω από 65% με ότι αυτό συνεπάγεται για την ωφέλεια των δημοτών!

Αυτά και άλλα πολλά θα διαβάσετε αναλυτικά στο παρακάτω δελτίο τύπου…

Από το συνδυασμό του Β. Νανόπουλου στο δήμο Κορινθίων ανακοινώνεται:

«Η θέση της Συμμαχίας Πολιτών στα σημαντικά θέματα του δήμου Κορινθίων όπως διατυπώθηκε στην πρόσφατη  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και κατά τη διάρκεια της λογοδοσίας έχει ως εξής:

1.Ύδρευση – Άρδευση: Προτείναμε συγκεκριμένες ενέργειες για να διασφαλιστεί η επάρκεια νερού και για ύδρευση και για άρδευση λόγω της αναμενόμενης λειψυδρίας σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών επιστημόνων. Η απάντηση που πήραμε είναι γενικώς ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.

2.Σχολείο στην Αρχαία Κόρινθο: Να συνεχιστεί να κατασκευή στον ίδιο  χώρο με τον ίδιο εργολάβο και με την επιχορήγηση του προγράμματος ΕΣΠΑ που έχει διασφαλίσει η δική μας δημοτική αρχή .Είναι ευχάριστο  πού η νέα δημοτική αρχή εξετάζει  την δική μας θέση – την οικονομικότερη και συντομότερη λύση του θέματος παρά την αντίθετη προεκλογική της εξαγγελία.

3.Δημοτική συγκοινωνία: Είμαστε υπέρ της δημοτικής συγκοινωνίας και της σύνδεσης του προαστιακού με το κέντρο της πόλης της Κορίνθου με τα ηλεκτρικά λεωφορεία δωρεάν με τα ηλεκτρικά λεωφορεία που δώρισε η εταιρία MotorOil στο δήμο. Είμαστε  αντίθετοι με την εν λευκώ παραχώρησή τους στο ΚΤΕΛ όπως αποφασίστηκε από την πλειοψηφία της δημοτικής αρχής στη δημοτική επιτροπή πρόσφατα. Η πρόσληψη δυο οδηγών είτε η σύμβαση έργου για τη λειτουργία των οχημάτων εύκολα αντιμετωπίζεται από δήμο. Με τη δική μας πρόταση και δωρεάν δημοτική συγκοινωνία από περιφερειακά πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης μπορούν να διευκολυνθούν έμποροι και υπάλληλοι να  μη σταθμεύουν αυτοκίνητά τους στο κέντρο και έτσι να ελευθερωθούν θέσεις στάθμευσης  για πελάτες των επιχειρήσεων και επισκέπτες .

4.ΔΕΥΑΚ. Σε ότι αφορά τον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΚ  τον οποίο  ψηφίσαμε , διαπιστώθηκε αντίθετα με όσα είχαν λεχθεί προηγουμένως από τη νέα δημοτική αρχή ότι η οικονομική κατάσταση της είναι πολύ καλή,  στο ταμείο υπήρχαν  1,4 εκατομμύρια ευρώ στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς . Δεν υπάρχουν οφειλές μεγάλες παρά μία στη ΔΕΗ 150.000 ευρώ ενώ  υπάρχουν προς είσπραξη άμεσα  πολύ μεγαλύτερα ποσά όπως π.χτου ΠΡΟΚΕΚΑ.

5.ΦΩΤΙΣΜΟΣ LED . Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του οδοφωτισμού LED επαναλάβαμε για άλλη μία φορά τη μεγάλη ωφέλεια που έχει η εξαιρετική σύμβαση που έχουμε υπογράψει η οποία διασφαλίζει το δήμο  και μειώνει την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος στους κοινόχρηστους χώρους πάνω από 65% με ότι αυτό συνεπάγεται για την ωφέλεια των δημοτών. Ζητήσαμε την τήρηση της σύμβασης και την ολοκλήρωση του έργου το συντομότερο με διόρθωση των όποιων κακοτεχνιών υπάρχουν σε συνεννόηση με τον ανάδοχο

6.ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ . Συζητήθηκε επίσης  και το θέμα των ειδικών συνεργατών που ανακοινώνονται σωρηδόν  από το νέο δήμαρχο ενώ είναι σαφής η νομοθεσία που λέει ότι ο μέγιστος αριθμός αμίσθων ειδικών συμβούλων και συνεργατών για να αποφευχθεί η γελοιοποίηση του θεσμού είναι δύο οι οποίοι είναι οι ίδιοι με τους οποίους είχε και η προηγούμενη δημοτική αρχή και όχι περισσότεροι. Οι ανακοινώσεις για νέους ειδικούς συνεργάτες και συμβούλους περίπου 25 μέχρι σήμερα είναι χωρίς καμία θεσμική υπόσταση  –   ειδικοί συνεργάτες και σύμβουλοι.  Με την πρόβλεψη του νόμου δεν είναι.

Περισσότερα στο βίντεο»: