ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο αντισυνταγματάρχης Γρ. Μπερτάκης…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Η 21η Νοεμβρίου, ημέρα εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, έχει ορισθεί και ως ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, τέλεσε, πλαισιούμενος από τους Ιερείς της πόλεως Κορίνθου και τους Διακόνους του, την Επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, την επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώον στον περίβολο του Ι. Ναού, όπου έλαβε χώρα και η κατάθεση στεφάνων από τις Τοπικές Αρχές.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο Αντισυνταγματάρχης κ. Γρηγόριος Μπερτάκης ομιλών για την σπουδαιότητα των Ενόπλων Δυνάμεων για την μικρή Χώρα μας, ενώ ο Σεβασμιώτατος, στον σύντομο λόγο του, επεσήμανε ότι η Υπέρμαχος Στρατηγός μας, που εορτάζει σήμερα, πάντοτε θα σκεπάζει τον φιλόχριστο Στρατό και τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, που έχουν αφιερωθεί στην προστασία της Πατρίδας μας μαχόμενοι «υπέρ βωμών και εστιών».

Οι δε απειλές πολέμου, από την γείτονα Χώρα, μέσω μάλιστα του γνωστού τούρκικου τραγουδιού «θα ‘ρθω μια νύκτα», απαντώνται από την Εκκλησία μας με την γνωστή ελληνική παροιμία «της νύκτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά…».

Ελάτε επομένως, όπως άλλοι κομπορρημονούντες και «κοκορόμυαλοι» στο παρελθόν, και θα εισπράξετε αυτό ακριβώς που αξίζετε, χωρίς αυτή η τοποθέτηση να αποτελεί απειλή, παρά μόνον ευχή και προσευχή για φωτισμό της διαχείρισης της κρίσης από την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία και των δύο Χωρών…»