ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Τους βάζουν δίπλα σε σπίτια! -“Καμπανάκι” για την αύξηση των μεταναστών! -Καλούν τους βουλευτές να ορθώσουν το ανάστημά τους!!!

Τόσα άτομα (φαντάρους) δεν είχε ούτε το στρατόπεδο όταν λειτουργούσε στις δόξες του!!!

Να και μία ενδιαφέρουσα (πρόσφατη) ανακοίνωση (λίγο πριν έρθουν οι νέοι -επιπλέον μετανάστες στην Κόρινθο) από τον δημοτικό σύμβουλο Ν. Σταυρέλη στο δήμο Κορινθίων!

Αυτή την επιστολή να δούνε οι Κορίνθιοι βουλευτές και γενικότερα πολιτικά πρόσωπα του νομού που κάνουν …πως δεν βλέπουν το σοβαρό πρόβλημα που ήρθε και και έχει να κάνει με τους μετανάστες στο κέντρο της Κορίνθου.

Πλέον τίθεται σοβαρό θέμα και με την ασφάλεια των πολιτών!

Το γράψαμε πρόσφατα, το γράφουμε και τώρα! Είναι ΚΑΤΑΝΤΙΑ αυτό που συμβαίνει με την Κορινθία σε ότι αφορά τους μετανάστες

Ότι έχει να κάνει με τους μετανάστες η Κόρινθος να είναι στις πρώτες επιλογές …για την υποδοχή!!! Είναι φυσικό να συμβαίνει αυτό καθώς δυστυχώς δεν υπάρχουν τα πολιτικά πρόσωπα στην Κορινθία που να μπορέσουν να ανατρέψουν μία τέτοια κατάσταση!

Οι πολιτικοί μας φαίνεται ότι είναι μόνο στις εκλογές και να χαιρετούν τον κόσμο γεμίζοντάς τον υποσχέσεις …που και καλά θα υλοποιήσουν!

Στα δύσκολα …κάνουν πως δεν ακούνε!

Τέτοιους πολιτικούς δεν τους θέλουμε και φυσικά δεν τους θέλουν και οι Κορίνθιοι.

Ν. Σταυρέλης:Οι βουλευτές πρέπει να ορθώσουν το ανάστημά τους”

Από τον δημοτικό σύμβουλο Ν. Σταυρέλη στο δήμο Κορινθίων αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Στις 5/9 ζήτησα ενημέρωση από το Δήμαρχο με το εξής email:

“Το 2012 είχαμε λάβει αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου (αν ενθυμούμαι καλώς ομόφωνες) για δικαστική προσφυγή κατά της απόφασης της τότε Κυβέρνησης μετατροπής του 6ου Συντάγματος Πεζικού σε Κέντρο Φύλαξης Μεταναστών, με δεδομένο ότι δεν πληρούσε τις αναγκαίες προϋποθέσεις.

Παρόμοια απόφαση είχατε λάβει και εσείς ως Επιμελητήριο.
Παρακαλώ να μου γνωρίσετε αν υλοποιήθηκαν οι σχετικές αποφάσεις με ασφαλιστικά, προσφυγές κλπ και ποιο το αποτέλεσμά τους”.

Αναμένεται απάντηση.

Απ’ όσο γνωρίζω βέβαια η Ομοσπονδία Εμποροεπαγγελματοβιοτεχνών Κορινθίας επί προεδρίας Μαρίνας Ταουξίδη έχει υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου και έχουν κληθεί μάρτυρες να καταθέσουν, εδώ και μερικά χρόνια, χωρίς να γνωρίζω το τελικό αποτέλεσμα.

-Σήμερα φιλοξενούνται περίπου 600 μετανάστες έγκλειστοι σε τρία κτίρια του πρώην στρατοπέδου. Υπάρχουν άλλα 5 κτίρια στον ίδιο χώρο, τα οποία έχουν επισκευαστεί και ανακαινιστεί από ΑΚΤΟΡΑ ή ΤΕΡΝΑ πριν 3-4 χρόνια. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να δεχθούν και άλλους έγκλειστους μετανάστες , δηλαδή ακόμα 1.000 άτομα, χωρίς να ερωτηθεί καν ο Δήμος. Εξασφάλιση καμία για τους δημότες και το Δήμο.

-Σήμερα κατασκευάζονται από τη ΤΕΡΝΑ έργα σημαντικού προϋπολογισμού για υποδομές στο χώρο του γηπέδου του στρατοπέδου για τη φιλοξενία άλλων 600 ατόμων, ως ανοικτή δομή φιλοξενίας, δίπλα ακριβώς στα σπίτια της Αγίας Άννας (μιλάμε για απόσταση 10 μέτρων από το μανδρότοιχο). Εκεί θα έλθουν από μέρα σε μέρα 600 μετανάστες , με οικογένειες, αφγανικής καταγωγής φυλής azari.

Οι μετανάστες αυτοί αναμένεται μετά την χορήγηση ασύλου να αποχωρήσουν και να έλθουν άλλοι και ούτω καθεξής. Δηλαδή ο χώρος θα χρησιμοποιείται ως transit.
Συνολικά σε όλο το χώρο του πρώην στρατοπέδου μπορεί να φιλοξενούνται πάνω από 2.200 άτομα.

Τόσα άτομα (φαντάρους) δεν είχε ούτε το στρατόπεδο όταν λειτουργούσε στις δόξες του. Κινδυνεύουμε να γίνουμε μία ΜΟΡΙΑ Μυτιλήνης.

-Η Κόρινθος και οι Κορίνθιοι ζητούν από τη Κυβέρνηση ισοπολιτεία, ισονομία, ίση μεταχείριση βαρών με όλους τους νομούς της Πελοποννήσου. Δεν μπορούν να σφυρίζουν αδιάφορα όλοι και να την πληρώνει η Κόρινθος για πάντα. Οι 4 βουλευτές πρέπει να ορθώσουν το ανάστημά τους.

-Δεν καταφέραμε να διατηρήσουμε ούτε το γήπεδο ποδοσφαίρου του στρατοπέδου, που παραχωρήθηκε στο Δήμο με το Μνημόνιο Συνεργασίας που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο και υπέγραψαν ο πρώην Δήμαρχος και ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αποστολάκης λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές. Μας έπιασαν στον ύπνο.

Ο καταυλισμός με τις σκηνές θα μπορούσε κάλλιστα να κατασκευαστεί στο χώρο πίσω από τη κερκίδα με απλούστατη διαμόρφωση με γκρέιντερ (επίπεδος χώρος είναι) και το γήπεδο να χρησιμοποιείτο άμεσα από τα ποδοσφαιρικά σωματεία του Δήμου που στενάζουν από αθλητικούς χώρους.

-Δεν καταφέραμε να μην χρησιμοποιείται ο χώρος ως transit, να μην έλθουν άλλοι μετανάστες μετά τους πρώτους αρχικούς 600 Αφγανούς, οι οποίοι ούτως ή άλλως θα αποχωρήσουν σε 2-3 μήνες, όπως μας ενημέρωσαν

Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΗ – ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ

Δημοτικός Σύμβουλος”

ΣΣ. Για υπενθύμιση δείτε την ανάρτηση στις 10 Σεπτεμβρίου 2019 με τίτλο: “Πρόλαβαν σε χρόνο ρεκόρ τις κατασκευές για την υποδοχή των μεταναστών -Οι Κορίνθιοι πολιτικοί …απλά παρακολουθούν!”

Για να δούμε ποια στάση θα κρατήσει και η νέα βουλευτής της ΝΔ στην Κορινθία Μ. Σούκουλη!

Το γράφουμε ξανά. Για τους άλλους δύο Κορίνθιους βουλευτές Δήμα και Ταγαρά …ξέρουμε πως θα αντιδράσουν! Τους είδαμε και την προηγούμενη φορά (που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το κέντρο μεταναστών) που ήταν σαν «παρατηρητές» μαζί με τον ΤΕΩΣ βουλευτή Κ. Κόλλια (έμειναν μόνο σε …κανα- δυο επιστολές …για να δείξουν ότι κάτι έκαναν)!

Καλά τα λέτε κε Σταυρέλη αλλά βλέπετε να υπάρχει κανείς, από τα παραπάνω πολιτικά πρόσωπα της ΝΔ που αναφέρουμε, να έχει τα κότσια να ορθώσει το ανάστημά του; Εμείς δεν βλέπουμε κανέναν!

Είπαμε το θέμα με την αύξηση των μεταναστών στην Κόρινθο …θα το τερματίσουμε! Είναι ντροπή κάποιοι Κορίνθιοι πολιτικοί για να μην χάσουν τον παχυλό μισθό τους …να κάνουν πως δεν βλέπουν και να μην αντιδρούν όπως πρέπει για ένα τόσο σοβαρό θέμα που έχει να κάνει με την υποβάθμιση του νομού και της Κορίνθου!

Για υπενθύμιση δείτε και την ανάρτηση με τίτλο: “Το ΠΑΡΑΛΟΓΟ με το κέντρο μεταναστών στην Κόρινθο! – …Τους φέρνουν και αυτοί «εξαφανίζονται»

Κ.Ν