ΚΟΡΙΝΘΟΣ: “Το σκάνδαλο μόνο ολοκληρώνεται -Νανόπουλος και Σταυρέλης σήμερα σιωπούν και προσπαθούν να παραπλανήσουν τους δημότες…”

Ιδιαίτερα σοβαρά είναι αυτά που αναφέρονται παρακάτω από τον πρώην δήμαρχο Κορινθίων Α. Πνευματικό τόσο για τον σημερινό δήμαρχο Κορινθίων Β. Νανόπουλο όσο και για τον δημοτικό σύμβουλο Ν. Σταυρέλη!

Σε ανάρτηση του πρώην δημάρχου Κορινθίων Αλ. Πνευματικού αναφέρεται μεταξύ άλλων:

“Το έργο της Πλατείας δεν ολοκληρώνεται. Το σκάνδαλο μόνο ολοκληρώνεται. Ο κ. Νανόπουλος και ο κ. Σταυρέλης που πήραν την ευθύνη με αυτόν τον εργολάβο να κάνουν το έργο, γιατί όπως έλεγαν η ανάθεση σε άλλη εταιρεία που ομόφωνα πρότεινε το 2018 η επιτροπή διαγωνισμού θα ήταν σκάνδαλο, σήμερα σιωπούν προσπαθούν για άλλη μια φορά να παραπλανήσουν τους δημότες και βέβαια καμμία πρόθεση για αυτοκριτική και ανάληψη των ευθυνών για την μη ολοκλήρωση του έργου.

Άλλη μία σκανδαλώδης απόφαση που αφορά στο έργο της ανάπλασης της πλατείας Παναγή Τσαλδάρη.

Άλλη μία αδιαφανής προσπάθεια του κ. Νανόπουλου και του κ. Πούρου να υφαρπάξουν απόφαση από την οικονομική επιτροπή. Συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής χωρίς να έχουν τα μέλη της οικονομικής επιτροπής στη διάθεσή τους τα έγγραφα που αναφέρονται στην εισήγηση. Η εισήγηση της οικονομικής επιτροπής δόθηκε στα μέλη της οικονομικής επιτροπής λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.

Δεν είχαμε στη διάθεσή μας το από 27/1/2021 έγγραφο της έκπτωσης του εργολάβου από το έργο της πλατείας. Αλήθεια, έχει συνταχθεί σωστά ή θα καταπέσει λόγω λαθών στην δικαιοσύνη;

Δεν είχαμε στη διάθεση μας το εμπιστευτικό έγγραφο των υπαλλήλων προς τον κύριο Νανόπουλο με το οποίο, από ότι ακούγεται στο δήμο και οι 4 επιβλέποντες του έργου συμφωνούν και προειδοποιούν, ότι η απόφαση η σημερινή δεν πρέπει να παρθεί γιατί είναι παράνομη σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Το έγγραφο αυτό έστω και με εισαγγελική παρέμβαση εμείς θα το ζητήσουμε και θα το πάρουμε νόμιμα από το γραφείο του κ. Νανόπουλου, όπου και φυλάσσεται λες και είναι μυστικό του ελληνικού κράτους που αφορά στην εθνική άμυνα ή στην ασφάλεια της χώρας.

Είναι σίγουρο κατά την άποψή μας ότι ο εργολάβος αφού διευκολυνθεί από την σημερινή δημοτική αρχή να ολοκληρώσει μόνο ένα κομμάτι του έργου χωρίς να έχει καμία επίπτωση είναι σίγουρο ότι θα στραφεί εις βάρος του δήμου και θα διεκδικήσει σημαντικά ποσά να του καταβληθούν διαμέσου της δικαστικής οδού.

Ζητήσαμε από τον κ. Νανόπουλο και τον κ. Πούρο που ισχυρίστηκαν και ισχυρίζονται ότι δεν θα υπάρξει καμία διεκδίκηση από τον εργολάβο να δεσμευτούν, ότι τυχόν αποζημιώσεις που θα αποφασιστούν από την δικαιοσύνη κατόπιν προσφυγής του εργολάβου να καταβληθούν, επειδή είναι από δικά τους λάθη και εγκληματικές παραλήψεις που έγιναν στην διαχείριση του έργου από την σημερινή δημοτική αρχή, όχι από το Δήμο αλλά από τα δικά τους χρήματα.

Ο κ. Πούρος προς τιμήν του δειλά δειλά δεσμεύτηκε σε αντίθεση με τον κ. Νανόπουλο που παρόλο ότι έχει δηλώσει κατά επανάληψη ότι χειρίζεται το θέμα με τον εργολάβο, όσο και να επιμείναμε δεν είπε ότι δέχεται αν υπάρξουν αποφάσεις να τα καταβάλει από δικά του χρήματα.

Σήμερα ο κ. Νανόπουλος ξέχασε τις παλιές του διακηρύξεις που έχουν γίνει κατά επανάληψη και την ημέρα που η οικονομική επιτροπή αποφάσισε επί προηγούμενης δημοτικής αρχής την ανάθεση του έργου, αλλά και μεταγενέστερα και μετά τις δημοτικές εκλογές, ότι η άποψη του ήταν να κηρυχθεί έκπτωτος ο εργολάβος και να πάμε σύμφωνα με τις διαδικασίες στον επόμενο για να ολοκληρώσει το έργο.

Σήμερα για άλλη μία φορά δήλωσε ότι αυτό δεν είναι δυνατόν, χωρίς να μας εξηγήσει αν τότε έλεγε ψέματα στους Κορίνθιους, για να πετύχει το στόχο του, να αναλάβει η συγκεκριμένη εταιρεία το έργο και μέχρι τις εκλογές του 2019 ήξερε συνειδητά ότι δεν θα ολοκληρωθεί .

Έλεγε συνειδητά ψέμματα το 2018, ότι η αλλαγή εργολάβου κατόπιν έκπτωσης αν δεν κατάφερνε να το κατασκευάσει ο σημερινός εργολάβος θα καθυστερούσε το έργο μόνο για 2-3 μήνες και δε χάθηκε ο κόσμος να καθυστερήσει τόσο λίγο και να ολοκληρωθεί επί των ημερών του. Σήμερα μίλησε και είπε ότι αν ακολουθούσαμε αυτό που τότε ο ίδιος είχε προτείνει θα πηγαίναμε σε πολυετή καθυστέρηση για την ολοκλήρωση του έργου. Πότε έλεγε την αλήθεια; Το έργο όμως δεν ολοκληρώθηκε μετά από τόσες παρατάσεις που δόθηκαν παράνομα από την σημερινή δημοτική αρχή.

Κλείνουν το έργο χωρίς τις 20 ομπρέλες που θα χρησίμευαν για την σκίαση των επισκεπτών αλλά και χρήση των καταστημάτων. Αλήθεια για τις ανάγκες των καταστημάτων θα επιτρέψετε να βάλει ο καθένας ό,τι επιθυμεί και «να γελάει μαζί μας ο κάθε πικραμένος» που λέει και ο λαός μας.

Κλείνουν το έργο χωρίς την κατασκευή του καταστήματος που προβλεπόταν να γίνει στην πλατεία. Κλείνουν το έργο χωρίς τις 7 πέργκολες που θα έδιναν μια ξεχωριστή ομορφιά αλλά και σκίαση.

Κλείνουν το έργο χωρίς να γίνουν τα συνοδά έργα, η πλακόστρωση όλης της οδού Ερμού από την Αδειμάντου μέχρι την Δαμασκηνού, χωρίς την πλακόστρωση της οδό Κύπρου μπροστά από την πλατεία, χωρίς την πλακόστρωση της οδού Εθνικής Αντίστασης μπροστά από την πλατεία που θα ενωποιούσε το χώρο της πλατείας με το χώρο της πλατείας του δικαστηρίου και τους πεζόδρομους.

Κλείνουν το έργο έχοντας χαρίσει επιπλέον χρήματα στον εργολάβο. Κλείνουν το έργο έχοντας επιστρέψει στον εργολάβο τις 60.000 ευρώ που νομίμως κρατήθηκαν από τις υπηρεσίες του δήμου ως ποινικές ρήτρες για τις καθυστερήσεις του έργου. Κλείνουν το έργο και κάνουν ό,τι είναι δυνατό τελικά να μην γίνει έκπτωση του εργολάβου για να του χαριστεί και η εγγυητική επιστολή αξίας πάνω από 60.000 ευρώ που έχει κατατεθεί στο δήμο για την καλή εκτέλεση του έργου. Άφαντος ο κ. Σταυρέλης από την συνεδρίαση.

Φαίνεται δεν θα είχε διαδίκτυο ή μονάδες στο κινητό του, γιατί όπου και να βρίσκεσαι, ακόμη και για εμβολιασμό όπως μας είπε ο κ. Νανόπουλος για λογαριασμό του, μπορείς να συμμετάσχεις στην συνεδρίαση.

Αυτό κ. Σταυρέλη είναι σκάνδαλο, να μην ολοκληρωθεί το έργο και όχι αυτά που λέγατε για σκάνδαλο το 2018 για να πετύχετε μαζί με τον κ.Νανόπουλο να μην ανατεθεί το έργο σύμφωνα με την ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής διαγωνισμού.

Σκάνδαλο είναι που σήμερα σιωπάτε και ξεχνάτε ότι το έργο δεν ολοκληρώθηκε και το τμήμα που κατασκευάστηκε κόστισε με χαριστικές πράξεις πολλά περισσότερα. Πού γλύτωσε χρήματα ο Δήμος; Εσείς που είχατε συμφωνήσει με τον σχεδιασμό του έργου είστε σήμερα ικανοποιημένος; Δεν περιμένω απαντήσεις.

Θέλατε για προεκλογικές σκοπιμότητες να μην τελειώσει το έργο πριν από τις εκλογές και το πετύχατε με τον κ. Νανόπουλο, που σήμερα με ομόφωνη απόφαση του συνδυασμού σας συνδιοικείτε τον δήμο με αντιδήμαρχο από τον συνδυασμό σας τον κ. Καρασάβα Γιάννη…”.