ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Το “όχι” της μειοψηφίας βλάπτει τις δημοτικές ενότητες Άσσου – Λεχαίου, Κορινθίων, Σαρωνικού, Τενέας και Σολυγείας- Οι απίστευτες εκφράσεις κάποιων συμβούλων…

Απίστευτα αυτά που συμβαίνουν στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων στο δήμο Κορινθίων! Κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν χάσει εντελώς τον έλεγχο και λένε …ότι τους έρθει στο μυαλό!!! «Μην φοβάστε δεν θα χιονίσει έως τον Οκτώβριο» είπε ο ένας , «αφού μας έδιωξες ας σου πούμε και κανένα όχι» είπε ο άλλος! Τι να συζητάει κανείς μετά από τέτοιες αντιλήψεις που έχουν ορισμένοι…

Αυτά ανάγκασαν τον δήμαρχο να βγάλει την παρακάτω ανακοίνωση για να ενημερώσει κυρίως τους κατοίκους Άσσου – Λεχαίου, Κορινθίων, Σαρωνικού, Τενέας και Σολυγείας…

Από το δήμο Κορινθίων ανακοινώνεται:

«Β.Νανόπουλος: Ας αναλάβουν την ευθύνη τους οι δημοτικοί σύμβουλοι, το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι «προεκλογικό μπαλκόνι»

Το «όχι» της μειοψηφίας και των ανεξάρτητων συμβούλων βλάπτει τις δημοτικές ενότητες

Καταψήφισαν οι παρατάξεις της μειοψηφίας και  ανεξάρτητοι σύμβουλοι στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 6ης Μαρτίου 2023, τις συμβάσεις μίσθωσης μηχανημάτων έργου για παρέμβαση σε έκτακτες περιπτώσεις και φαινόμενα, για τις δημοτικές ενότητες Άσσου – Λεχαίου, Κορινθίων, Σαρωνικού, Τενέας και Σολυγείας. Η πράξη αυτή βλάπτει ουσιαστικά τις παραπάνω περιοχές .

Η πράξη τους ήταν ανεύθυνη και μικροπολιτική.

Έχει όμως συνέπειες, όχι στην δημοτική αρχή αλλά στις δημοτικές ενότητες, στους τοπικούς προέδρους, στους κατοίκους και στις ανάγκες τους.

Τα μηχανήματα του δήμου Κορινθίων και οι υπάλληλοί του δεν επαρκούν για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στις Δημοτικές Ενότητες. Μέχρι πέρυσι ιδιώτες εργολάβοι συμμετείχαν σε εκχιονισμούς, αντιμετώπιση βλαβών σε δίκτυα, διανοίξεις δρόμων κτλ. Αντί να μεταβαίνουν μηχανήματα στα άκρα του δήμου χρησιμοποιούμε τοπικούς εργολάβους με χαμηλότερο κόστος και άμεση ανταπόκριση.

Γνωρίζουν άραγε οι κύριοι σύμβουλοι που καταψήφισαν ότι δεν θα προκύψουν ανάγκες που θα επισύρουν την άμεση παρέμβαση μηχανημάτων; Μπορούν να κάνουν τέτοια πρόβλεψη; Ας το δηλώσουν ευθαρσώς!

Η τοποθέτηση δημοτικού συμβούλου «μην φοβάστε δεν θα χιονίσει έως τον Οκτώβριο» δεν αποτελεί επιχείρημα αλλά λαϊκισμό τον οποίον η δημοτική αρχή δεν υπηρετεί!

«Έχετε την ευθύνη της ψήφου σας» τόνισε ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος την ίδια ώρα που η στάση των παρατάξεων της μειοψηφίας και ορισμένων ανεξάρτητων συμβούλων προκάλεσε την οργή και την αγανάκτηση των τοπικών προέδρων που παρίσταντο στην συνεδρίαση.

Η δε τοποθέτηση έτερου συμβούλου «αφού μας έδιωξες ας σου πούμε και κανένα όχι» που κατεγράφη, καταδεικνύει την φιλοσοφία πίσω από την συγκεκριμένη ψήφο και αποκαλύπτει τους πραγματικούς λόγους της άρνησης.

Η δημοτική αρχή δεν σκοπεύει να μετατρέψει το δημοτικό συμβούλιο σε «προεκλογικό μπαλκόνι», ας αναλάβουν αυτήν την ευθύνη οι κύριοι σύμβουλοι της μειοψηφίας. Και ας απολογηθούν γι αυτό στους πολίτες”

Κ.Ν