ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Φεστιβάλ χορωδιών βυζαντινής μουσικής προς τιμήν του Απ. Παύλου

Από την μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται: «Με την σεπτή παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019, στον αύλειο χώρο του Καθεδρικού Ι. Ναού του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, το ΣΤ΄ Φεστιβάλ Χορωδιών Βυζαντινής Μουσικής, στο πλαίσιο των Εορταστικών Εκδηλώσεων προς τιμήν του Ιδρυτή της Τοπικής μας Εκκλησίας Απ. Παύλου με τον τίτλο «ΙΓ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2019».

Στην υπέροχη αυτή Εκκλησιαστική μουσική βραδιά, που κατ’ έτος πλέον ευφραίνει «ώτα και καρδίας», έλαβαν μέρος η «Βυζαντινή Χορωδία Αθηνών» υπό την διεύθυνση του Χοράρχη κ. Γεωργίου Χατζηχρόνογλου, η Χορωδία του «εν Αθήναις Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως» εκτάκτως υπό την διεύθυνση του Χοραρχεύοντος κ. Καλλιστράτου Κουφόπουλου, καθώς, λόγω αδιαθεσίας, δεν κατέστη δυνατόν να παρευρεθεί ο κ. Δημοσθένης Παϊκόπουλος, και η Βυζαντινή Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ» υπό την διεύθυνση του Χοράρχη κ. Αναστασίου Γκιούλη,Πρωτοψάλτου του Καθεδρικού Ι. Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου.

Μετά το πέρας της Εκδηλώσεως ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος απένειμε τιμητικές πλακέτες στους φιλοξενούμενους Χοράρχες και στις χορωδίες τους για την συμμετοχή τους στο ΣΤ’ Φεστιβάλ Χορωδιών Βυζαντινής Μουσικής και μαζί με τις θερμές ευχαριστίες του και τα συγχαρητήριά του, για την άριστη απόδοση των Εκκλησιαστικών ύμνων, προσκάλεσε τους παρισταμένους να συμμετάσχουν και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις των «ΙΓ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2019», αποδίδοντας την δέουσα τιμή στον Απόστολό μας Άγιο Παύλο».