Κόρινθος – Ναύπλιο: Ανακοίνωση… για ακόμα μία σύσκεψη για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής

Ανακοίνωση …για ακόμα μία σύσκεψη για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Ναύπλιο!

Από την περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοινώνεται: “Ευρεία σύσκεψη με την διοίκηση και υπηρεσιακά στελέχη του ΟΣΕ είχε την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με θέμα την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Ναύπλιο.

Στην εν λόγω σύσκεψη, από την πλευρά του Οργανισμού συμμετείχαν ο πρόεδρος Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Σπύρος Πατέρας, ο αναπληρωτής διευθύνοντος συμβούλου και εκτελεστικό μέλος Θανάσης Κοτταράς καθώς και τεχνικά στελέχη, ενώ εκ μέρους της Περιφέρειας μαζί με τον περιφερειάρχη μετείχαν επίσης στελέχη της ΕΥΔΕΠ (Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος) της Περιφέρειας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Την σύσκεψη απασχόλησε η κατάρτιση των φακέλων του εν λόγω έργου οι οποίοι θα υποβληθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σημειώνεται, παράλληλα, ότι έγινε αναλυτική συζήτηση σχετικά με την επανενεργοποίηση της γραμμής Ανδρίτσα (Αργος) – Καλαμάτα, για την οποία υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις οι οποίες -στο πλαίσιο των δράσεων που επιδοτούνται από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης- έχουν εκφράσει την πρόθεση να επενδύσουν στην περιοχή της Μεγαλόπολης.

Αλλά και από την πλευρά του ΟΣΕ, όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, εκφράστηκε καλή διάθεση ως προς την εν λόγω προοπτική, εκτιμώντας ότι η υπόθεση αυτή “δείχνει να έχει μπει σε έναν δρόμο, καθώς η επαναλειτουργία της γραμμής Κόρινθος – Ναύπλιο συνδέεται με την επανενεργοποίηση της γραμμής Αργος – Καλαμάτα”.