ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό της ευρύτερης περιοχής του Ισθμού -…Εδώ δεν γνώριζε ούτε ο Μητσοτάκης!

Από τον τουριστικό οργανισμό Λουτρακίου ανακοινώνεται μεταξύ άλλων:

“Η Διώρυγα του Ισθμού αποτελεί παγκόσμιο γεωγραφικό κόμβο επικοινωνίας μεταξύ του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους και ταυτόχρονα ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα  για τους ξένους τουρίστες. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσουν από την Αττική στην Πελοπόννησο και να μην σταματήσουν στην παλιά γέφυρα για να την δουν και να τραβήξουν φωτογραφίες.

Ενόψει της θερινής περιόδου η επιτάχυνση των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών στα πρανή της διώρυγας και η άμεση λήψη μέτρων είναι υψίστης σημασίας, καθώς το μακροχρόνιο κλείσιμό  της λόγω κατολισθήσεων στα πρανή και η συνεπαγόμενη διακοπή της  διέλευσης τόσο των τουριστικών πλοίων, όσο και των καραβιών που πραγματοποιούν τον διάπλου αυτής, αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό της ευρύτερης περιοχής του Ισθμού και του Δήμου μας.

Καθημερινά εκατοντάδες τουρίστες πραγματοποιούσαν το διάπλου της διώρυγας καθώς και πολλές ακόμη δράσεις οι οποίες προσελκύουν επισκέπτες, που επιθυμούν να έχουν μια μοναδική εμπειρία στον Ισθμό.

Το παρατεταμένο κλείσιμο της διώρυγας  δημιουργεί άμεσες ή έμμεσες οικονομικές επιπτώσεις  στις επιχειρήσεις της περιοχής μας που αποτελούν την ατμομηχανή της τοπικής κοινωνίας και επηρεάζει αρνητικά την τουριστική εικόνα του προορισμού, ο οποίος έχει ήδη υποστεί σημαντικό πλήγμα από την πανδημία.

Εκπροσωπώντας τους Φορείς Τουρισμού του Δήμου Λουτρακίου -Π-ΑΓ.Θ κατανοούμε απόλυτα την αναγκαιότητα του κλεισίματος του Ισθμού για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο, τονίζουμε και από την πλευράς μας την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών για την ταχύτερη  κατά το δυνατό αποκατάστασης της διέλευσης , και την επαναφορά της ομαλής λειτουργίας της Διώρυγας…”.

ΣΣ. Εδώ έφτασε ο Μητσοτάκης σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Κορινθία και ρωτούσε πότε θα κλείσει η ήδη κλειστή εδώ και μήνες διώρυγα της Κορίνθου! Τι να περιμένει κανείς μετά!

Για υπενθύμιση δείτε την ανάρτηση: ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Άγνοια ή «γκάφα» του πρωθυπουργού; -Ρώτησε πότε «θα κλείσει» η ήδη κλειστή διώρυγα της Κορίνθου!

Κ.Ν