ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Γ. Γκιώνης: “Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για τον δήμο μας που δικαιώνει τη συντονισμένη προσπάθεια που καταβάλλουμε ως δημοτική αρχή”

Το παρακάτω σίγουρα είναι ένα μεγάλο έργο στο δήμο Λουτρακίου- Π-ΑΓ.Θ και φέρνει τη σφραγίδα της δημοτικής αρχής του Γ. Γκιώνη

“Εντάχθηκε στο νέο 𝝚𝝨𝝥𝝖 𝟮𝟬𝟮𝟭 -𝟮𝟬𝟮𝟳 το έργο της Αντιπλημμυρικής θωράκισης του Δήμου (Β’ Φάση)

Ανοίγει και επίσημα πλέον ο δρόμος για την ολοκλήρωση της αντιπλημμυρικής θωράκισης του Λουτρακίου και της ευρύτερης περιοχής, ύστερα από την επίσημη Απόφαση Ένταξης της Πράξης «Κατασκευή Νέων Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας Αρμοδιότητας Διεύθυνσης Δ19» (ΑΔΑ: ΡΗ07Η-ΦΔΒ), η οποία περιλαμβάνει και τα έργα Αντιπλημμυρικής Προστασίας στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων (Β Φάση).

Η Πράξη με Κωδικό ΟΠΣ 6012124, περιλαμβάνει έργα αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων (Β’ Φάση), του Δήμου Ωραιοκάστρου της Π.Ε. Θεσσαλονίκης, του Ταμιευτήρα Μπραμιάνου, Γρα Λυγιάς και του Φράγματος Μύρτου της Π.Ε. Λασιθίου Κρήτης, καθώς και των Παραλίμνιων Περιοχών Αμβρακίας – Αμφιλοχίας και Βάλτου της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, και εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021-2027», στον Άξονα Προτεραιότητας 2: «Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή».. Πρόκειται για έργα συνολικού προϋπολογισμού 181 εκατ. ευρώ , εκ των οποίων 124 εκατ. ευρώ αφορούν συγχρηματοδοτούμενη δαπάνη.

Ο Προϋπολογισμός των Υποέργων για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου μας (Υποέργα 1-8), ανέρχεται στα 27,5 εκατ. ευρώ και αφορά στην κατασκευή έργων διευθέτησης στα 8 ρέματα: Αγίου Φανουρίου, Χαρβατίου, Αγίας Κυριακής, Νεκροταφείου 1, Νεκροταφείου 2, Οσίου Παταπίου, Αγίου Γεωργίου και Νταμαρίου, καθώς επίσης, στα συνοδά του έργα δηλαδή σε απαλλοτριώσεις, αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες τυχόν αποκατάστασης δικτυών οργανισμών κοινής ωφέλειας.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης , δήλωσε: «Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για τον Δήμο μας που δικαιώνει τη συντονισμένη προσπάθεια που καταβάλλουμε ως δημοτική Αρχή για την υλοποίηση έργων υψηλής προτεραιότητας για τον Δήμο και τους δημότες μας. Το σημαντικό είναι ότι η πρότερη απένταξη του έργου από το Ταμείο Ανάκαμψης και Συνοχής δεν επηρέασε ιδιαίτερα την πορεία του έργου καθώς τις επόμενες ημέρες, θα κληθούμε στο Υπουργείο για την υπογραφή της σύμβασης από τον Ανάδοχο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκο Ταγαρά και τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκο Ταχιάο για την άψογη συνεργασία και την άμεση ανταπόκρισή τους στα θέματα που άπτονται του τομέα ευθύνης τους, καθώς από την πρώτη στιγμή αναγνώρισαν την υψηλή προτεραιότητα του έργου για την προστασία του τόπου μας, των οικισμών και οδικών αξόνων και έκαναν πράξη τη δέσμευσή τους για την ένταξη του έργου στη νέα πρόσκληση», αναφέρεται από το δήμο Λουτρακίου-Π-ΑΓ.Θ.