ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται: «Με δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία και χωρίς την παρουσία πιστών, λόγω των παρατεινόμενων μέτρων κατά της εξάπλωσης του Covid-19, εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αναστάσεως Χριστού, στο Λουτράκι, την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020.

Του Όρθρου και της Θ. Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από τον Θεοφιλέστατο Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενο της ως άνω Ι. Μονής Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο, συνιερουργούντων του Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκαδίου Ραζνύ, του Ιερομ. π. Λογγίνου Αρχόντη, αδελφού της Ιεράς Μονής και των Διακόνων π. Δαμασκηνού Γεννηματά και π. Γεωργίου Μαρινάκη.

Μετά την ευλόγηση των Κολλύβων, προς τιμή του Αγίου Ελευθερίου και της μητέρας του Αγίας Ανθίας, τόσο ο Σεβασμιώτατος όσο και ο Θεοφιλέστατος ανέγνωσαν ευχές για την λοιμική νόσο και υπέρ αποκαταστάσεως της υγείας των ασθενούντων και ευχήθηκαν όπως ο εορταζόμενος Άγιος μεσιτεύσει στον Κύριο μας να μας απαλλάξει από τα  δεινά της πανδημίας και να μας καταστήσει «ελεύθερους» από αυτή και από κάθε ασθένεια ψυχής και σώματος»